Normen en Waarden

Abgerosst geworden gewesen

Poliziedames met de Eier van Heinrich

Hoe is ’t met Heinrich, vroeg ik, om maar eens wat te zeggen vanwege de duffe stilte die er in de kroeg net over de grens hing, der Heinrich mit der grote waffel? Mit Heinrich izz alles goet, zei de kastelein, hij liegt ja in das ziekenhois. Hij hat einen Bulle auf die Bakke gehouwe.

Ziekenhois
Ja, dan kom je wel in das ziekenhois, als je in Duitsland een agent vor z’n bek slaat. Heel anders dan in Nederland waar je behoudens gebak en bloemen hooguit een taakstraf van 6,3 uur schoffelen oploopt. Dat vertelde ik dus maar aan de kastelein die zijn hoofd schudde en meende dat alle hollender schwoel siend, allemaal fliekkers. Jullie hollender worden allemaal geboren mit ein loel in die bek, zei de kastelein en hij rilde.

Eierstruif
Bij onze buren wordt je in plaats van als held gevierd gewoon ouwerwets tegen de muur gezet. En dan komt er een complete lichting van de politieschool om je eens flink tegen die Eier te schoppen voor wat betreft de weke afhandeling en met de lange lat al je botten te breken. Na wat in een ziekhuis opgelapt te zijn ga je dan voor de komende jaren een rondreis langs alle politiekazernes maken waar je dezelfde behandeling krijgt. Daarna krijgt  Heinrich een taakstraf volgens de EU normen met een beetje van Duitsland. 33 duizend uur schoffelen in de straat waar het misdrijf werd gepleegd.