Geen categorie

Afghaanse Zonnekoningen krijgen Paleis van Versailles

Thuis hebben ze miljoenen kinderen die de moord steken van de honger en nog wat kleine dingen waar ze donaties voor zouden kunnen gebruiken, maar dat terzijde want dat is alleen maar storend voor de Zonnekoningen. Ja, die heb je niet alleen in Nederland maar in alle geuren en kleuren in de rest van deze verbrassende wereld. Er heerst momenteel een pandemie van Zonnekoningen.

In Afghanistan bijvoorbeeld waar ze toch miljarden dollars méér krijgen, van die gulle lieverds uit het westen, dan ze ooit op kunnen maken. En dus wordt dat maar geparkeerd op bankrekeningen van de Zonnekoningen in bijvoorbeeld Zwitserland. Of ze kopen er midden in de duurste wijk van New York een stulpje voor ter waarde van een slordige 5 miljoen dollar. Dus dat valt best mee want dan heb je 3 slaapkamers met een mooi uitzicht op het gebouw van je Verenigde Naties.

Mooi dicht in de buurt van de Weggever aller Weggevers van eerder bij alle belastingbetalers ter wereld bijeengeroofde poen. In de prijs zijn de handgemaakte mahonyhouten keukenkastjes natuurlijk weg begrepen. Ergens in een hoekje komt een kastje te staan om de bankafschriften in op te bergen zodat ter plaatse actie kan worden genomen als de subsidie niet op tijd binnen is.

Een stukje verder wordt er dan nog een kleine winkelunit gekocht voor ook zo’n kleine 5 miljoen dollar. Daar komt de Ambassadeur af en toe ambassadeur spelen en zal daar dus de koffertjes met gulle gaven van zijn donateurs in ontvangst nemen. Gelukkig is dit soort gedrag van onze eigen Zonnekoningen (m/v) altijd weer snel vergeten. Ik hoor er dan ook nooit meer wat over.

Een gedachte over “Afghaanse Zonnekoningen krijgen Paleis van Versailles

  • Jan Boeykens

    Geen slecht artikeltje. Geslaagde foto !

    Ik zag gisteren nog een fragmentje van een reportage over de Belgische Premier Leterme die op het presidentiële paleis in Kabul werd ontvangen.

    Hij mompelde er iets over 'corruptie'.

    Het is hem misschien opgevallen dat er een overéénkomst was tussen de Belgische corruptie (Fortiszaak,) en de corruptie van de Afghaanse machthebbers.

Reacties zijn gesloten.