Geen categorie

Afscheidsfeesten voor Sinterklazen

Met als voorbeeld het mooie afscheid dat Sinterklaas op 6 december van de kinderen heeft genomen zal er in de toekomst ook een afscheidviering voor politici en andere leden van de bestuurlijke elite zijn. Deze wens leeft al heel lang in de samenleving omdat het stemvee nooit de mogelijkheid had om eens gepast met de door hun gekozenen af te rekenen. Door dit mooie afscheidsfeest wordt nu dus in een grote behoefte voorzien.

Tijdens dit feest zal een showmaster, gedacht wordt aan Patricia Paay, uit Het Grote Boek de goede en slechte daden van de betrokken voorlezen. De aanwezigen kunnen daarover vragen stellen en kanttekeningen plaatsen waarna een publieksjury via internet en sms besluit over het toekennen van een ontslagregeling of het heenzenden met pek en veren. Ook wordt er dan besloten over het leegzuipen van de bar door de aanwezigen of het drinken van de gifbeker door de vertrekkende waarbij gelijktijdig de plukze wetgeving op de erfenis van toepassing wordt verklaard..

Dit initiatief, zoals gebruikelijk afkomstig van de PVV is afgelopen zondag tijdens het vertrekfeest voor de Sint zoals gebruikelijk onmiddellijk gejat en dus geheel aangepast door het Politburo van de PvdA. Zo zijn de slechte daden verwijderd en komt het gedoe met pek en veren en de gifbeker niet meer in hun feestprogramma voor. Ook dat gedoe met de plukze wetgeving werd mensonterend gevonden en is uit het feestprogramma verwijderd. De PvdA is er van overtuigd dat al hun Sinterklazen in aanmerking komen voor een genereuze wachtgeldregeling en dat iedereen dus bezopen wordt.

Minister ter Horst, die ook iets met feesten en dus met de PvdA heeft, zei zich hier erg op te verheugen en heeft onmiddellijk het budget voor de politie gekort met 863 miljoen om de feestelijkheden te kunnen bekostigen. Minister Koenders, ook zo’n feestneus en dus ook lid van diezelfde carnavalsclub, heeft als royaal gebaar maar eens een vette subsidie van € 250,- uit het koffiepotje van Ontwikkelingstegenwerking toegezegd waardoor, zo zegt de woordvoerder, het gezeur van critici dat we alleen maar geld naar het buitenland verschepen nu eindelijk eens kan ophouden.