Volksvermaak

Ander Volk Eerst

ander volk
Photo by Ian Livesey on StockSnap

Kinderen worden met leuke spannende reclamefilms de militaire dienst ingelokt om kindsoldaat te worden. We zien het met belangstelling allemaal aan en komen niet in opstand tegen de varkens die dit bedenken. Zwervers vriezen ’s nachts dood waar we bij staan en we komen al niet meer op het idee om die mensen een warme slaapplaats aan te bieden.

Ijspret
Mensen zakken door het ijs en we laten ze verzuipen omdat we 112 al hebben gebeld en die zou er zó aan moeten komen. Bij het bushokje wordt een meisje door een paar echte kerels in elkaar gemept en we staan er gezellig bij te kijken of we maken een foto om te kunnen bluffen op de verjaardag. De politie bellen doen we ook al niet meer want dat geeft zo’n gedoe en daar hebben we al helemaal geen zin meer in.

Opoe
Ja, gelukkig tref je heel af en toe nog een hulpvaardig mens aan anders zou dit allemaal echt te bitter zijn om op te schrijven. Soms staat er een opoe bij die bushalte waar dat meisje door echte kerels in elkaar wordt gemept en die pleurt ze dan met haar boodschappentas om de oren. Maar dat gebeurt bij ons maar 1 keer per eeuw. Het gekke is echter dat we alles toch maar laten gebeuren, we laten alles maar op zijn beloop zolang de gebeurtenissen in Nederland plaats vinden. We hebben voor nodige veranderingen totaal geen belangstelling en we hebben er ook geen stuiver voor over maar we willen er wel flink over mogen zeiken.

Ondankbaar broekje
Maar zodra er wat aan de hand is in het mooie grote buitenland, beginnen de ogen te stralen en alle hulpvaardigen ontwaken met een bijpassend nat broekje uit hun zombieslaap. Voor elk negermeisje met een vlieg op de neus worden er kosten noch moeite gespaard om het kind te bevrijden van haar lot. Elke piraat wordt tot heilige afhankelijke verklaard en wordt met open armen naar Nederland gesleept om daar dan lang en gelukkig ondankbaar te kunnen leven.

Kinderoffers
Zijn er goddelozen in het buitenland, dan is dat geen probleem. We sturen en een heel leger eigen kindsoldaten naar ze toe om daar het enige ware geloof en dus de democratie te brengen. En om alle rotzooi voor ze op te ruimen. Ja, en dat kost toevallig wel een paar muntjes. En een paar levens. En ook nog wat uit elkaar gescheurde soldaten die levenslang hebben. En daar hebben we dan verder schijt aan want het is maar eigen volk. En dat is goed zo en dat geeft niet want het is tenslotte voor die arme buitenlandertjes. En heeft dat Eigen Vieze Volk geen poen zat en sterft het niet van de niet-gewonden? Nou dan! Ander Volk Eerst dus. Want dat mag kennelijk nog wél gezegd worden.

Dit artikel werd in 2009 al eens door mij gepubliceerd maar toen wilde niemand het lezen omdat het volgens velen gelul was. En in okrober 2016 zag niemand het omdat het niet door het buitenland was geschreven Hierbij nog maar eens een poging.