Asielzoekersleed

Asielzoekers zijn helemaal alleen als er geen asielzoekers meer komen

(Kwassiemodo schrijft ons het volgende en doet daarmee een dringende oproep aan alle goede mensen in Nederland:)

Ik roep iedereen op om zijn best te doen zoveel mogelijk van mijn broederen en zusteren hier naar binnen te halen. Want anders wordt het wel erg eenzaam om mij heen.

Stel je voor dat je als Nederlander helemaal alleen in mijn Loemoembaland asiel zou hebben aangevraagd en dat ze je daar dan in Heumensnegerhutoord stoppen. Je verstaat ze wel maar je begrijpt er geen zak van wat die lui allemaal van je willen. Allereerst vroeg je al geen asiel aan om naar dat gewauwel te moeten luisteren maar gewoon omdat je homo hebt, in een rolstoel zit met een vlieg op je neus en graag vrouw wilt worden en omdat je, net als iedereen, een uitkering, een huis en een paar lekkere blonde stoten wilt hebben. Klopt, je bent inderdaad pas lesbisch als je straks omgebouwd bent en je komt geheel volgens de laatste eisen uit Syriƫ.

En dan moet je in de krant lezen dat er steeds minder van jouw zusters en broeders asiel aan komen vragen. Dit betekend dat het leeg om je heen wordt. Dat je geen fatsoenlijk gesprek in je eigen taal kunt voeren over wijven of terroristische acties kunt beoordelen. Dat er niemand is die jou verstaat en je met raad en daad bij kan staan als je eens gearresteerd wordt. Ik doe dus een dringend beroep op u om mij heel erg zielig te vinden.