Geen categorie

Balkenende krijgt Rapport Nederlandse Inbreng Oorlog Jemen toegestuurd

Moskou, 12 januari 2060

De inmiddels 104-jarige Minister President Jan-Peter Balkenende heeft vandaag weer een Rapport over de Inbreng van Nederland bij Oorlogen, per post toegezonden gekregen. De laatste keer dat er een dergelijk rapport officieel werd overhandigd was in 2010, het Rapport Davids 1 over de nederlandse Inbreng Oorlog Irak. Het hele overhandigingsritueel werd daarna door Balkenende afgeschaft vanwege de sociale en politieke onrust die door dat ritueel teweeg werd gebracht.

Het vandaag per post gestuurde rapport Davids 2, opgesteld door de bekende rapportdeskundige Davids, die inmiddels al tegen de 200 loopt, ging over de Nederlandse Inbreng bij de Oorlog in Jemen die zoals bekend in 2010 uitbrak. Volgens Balkenende, in een reactie, was het van historisch belang voor alle betrokkenen dat de commissie Davids er voldoende tijd voor heeft genomen waardoor er wat hem betreft een zorgvuldige afweging kon worden gemaakt tussen feiten en vermoedens die nu door de tijd gelouterd zijn.

Vijftig jaar voor een rapport van 300 pagina’s is niets te lang, de zorgvuldigheid gebiedt dit, aldus de premier. Balkenende zal na zeer zorgvuldige bestudering met een reactie komen maar laat zich niet haasten. Haastige spoed, aldus de premier, is zelden goed. Het volgende rapport dat over enige tijd wordt verwacht is Davids 3, dat handelt over de inbreng van Nederland in de Oorlog met Venezuela. Er zitten nog 46 Rapporten Inbreng Nederland Oorlogen in de pijplijn. Het huidige kabinet Balkenende 26 verwacht dat alle rapporten vóór 2116 binnen zullen zijn, mits er geen nieuwe Inbrengen ingebracht worden natuurlijk.