Geen categorieJankverhalen

Bèèèh

Verzorgingsstaat 2.0

Wij dom schaapvee hebben het toegelaten dat corrupte politici samen met het andere graaigriebus dat zich ondernemers noemde maar gewoon geprivatiseerde risicoloze ambtenaren waren, alle gemeenschappelijke verworvenheden en eigendommen van Het Volk der Nederlanden, (ziekenfonds, woningcorporaties, ziekenhuizen, gezondheidszorg, NS, Energiebedrijven, hele gasvelden en noem maar op) hebben verkwanseld aan zichzelf.

In de tussentijd lieten we het toe dat de hofhouding die zorgde voor het democratische allure van deze schooiers stevig werd aangevuld uit verre oorden en samen met het aanwezige juichvee tevreden op de bank uit een schaaltje kon gaan liggen vreten. We keken gelaten toe hoe de graaimarkiezen niet alleen voor zichzelf en de hofhouding acteerden maar ook met honderden miljoenen en miljarden tegelijk onze poen uitstrooiden over hun vriendjes in die verre oorden die er aldaar dezelfde hobbie op na hielden.

Ja, dan is het logisch dat we er niet  echt meer een verzorgingsstaat op na kunnen houden. Met een overheid die doet wat ze voor het land moet doen en niet voor zichzelf zoals te doen gebruikelijk, hadden we dit geouwehoer niet gehad. Dan hadden onze oudjes in de verzorgingstehuizen per 4 stuks een verpleegster gehad met koekjes in de schort voor bij het kopje thee. Dan hadden we niet op kosten van de zorgverzekerende gemeenschap in leuke oorden een vaginacorrectie aan onze doos kunnen laten uitvoeren omdat de buurvrouw er ook een heeft. Dan hadden we kranten gehad die maar uit één pagina bestonden opmdat er geen nieuws was over graaigriebus en tiefustasjesrovers met advertenties van lui die als volleerde politici beloven dat ze (alleen deze maand) de premie veel lager is dan bij uw huidige verzekeraar ( en volgende maand 50% duurder). Maar ja, dan viel er ook veel minder te schuimbekken:)

PS
Zag laatst een loonstrookje van 60 jaar geleden waarop stond dat de baas op een nettoloon van 90 gulden per week iets van 2.95 gulden loonbelasting betaalde en voor de ziekenfonds 13 cent. De ongevallenwet slokte nog een paar dubbeltjes op en de AOW/Kindebijslag-bijdrage was iets van 2 gulden. Het fietsengeld was onbelast en 96 cent per week. Voor tegen de appels en peren: een brood kost nu 3 gulden (1,25 euro) en toen 50 cent (0,20 euro).