Geen categorie

Berlijn mooie stad aan de Seine


Dit is gewoon Berlijn, dacht ik, dus niks aan de hand. En ik zweefde door de straten op zoek naar een leuke kroeg. Dat daar leek me wel wat. Een kroeg kon je het niet echt noemen maar er werd zo te zien flink gezopen en de vrouwen hadden zich opgedirkt om weggesleept te worden, en de mannen ook, dus. Ik zweefde door de grote openstaande deur waar Helmut Kohl op z’n hondjes als uitsmijter die mevrouw die altijd geld voor de Grieken wil hebben bij Pauw & Witteman stond te koendoezen. Nee, bij die deur dus.
 
Plotseling werd ik bij mijn zak gegrepen en verrast keek ik boven op het hoofd van Angela Merkel. Ik haab diech bei deine loel Brainbroosels, kirde ze en ze begon onmiddellijk mijnen sjaak uit zijn tent te peuteren om hem aan haar vriendinnen te laten zien. Oh, die had ze kennelijk niet dus riep ze Mark, Mark koek maal. En verdomme als het niet waar is, daar stond Mark Rutte.
Ik had echt zin om Marruk Rutte Drie Pond Kutte te zeggen maar dit leek me een nette omgeving en in iedere kroeg tref je wel een meisje aan dat de slurruf bij iemand uit de tent tovert. Dus ik zei maar dag meneer Rutte, ik ben uw grootste bewonderaar. Dat zie ik, zei meneer Rutte, wat me doet denken aan aan onze goede voormalige vriend DSK, de schutspatroon van de kamermeisjes, die op feestjes ook altijd met z’n gemacht in andermans hand of mond stond maar bij Tante Angela ben je in goede handen. Maar laat mij maar eens even.
Gelukkig werd ik op tijd wakker en keek blij naar de eerste zonnestralen die mij uit deze bizarre droom hadden gewekt. Ik draaide me nog maar eens lekker om en keek recht op het hoofd van een klein – hopelijk – vrouwtje, dat ferm mijn sjaakje omklemd hield. En toen kwam er een grote kerel met alleen een stropdas om, een blauwe, uit de badkamer en zei tegen het vrouwtje kom Angela anders siend wier zoe laat in Paaries oend siend alle leuke mensen die oens in das loch wollen fiekken  op…
Breinbrouwsels gaat ter voorkoming van rare dromen nu alleen nog slapen in de handen van minstens 2 gigantische escortgirls met beëedigde vrouwelijke geslachtsverklaring.