Geen categorie

Beslagen ruiten in een bedje van brei

Beslagen ruiten

Door de beslagen ruit van een kijkkastje denken we de werkelijkheid te zien. We luisteren ingespannen naar woorden in een brei van zinnen om de betekenis te doorgronden. En vervolgens slaan we als een gek aan het bloggen om iedereen te laten lezen dat we best wel iets gezien of begrepen hebben. De plakkers en knippers menen daar vervolgens weer een geheel eigen invulling aan te moeten geven en tenslotte weet niemand meer wat er ooit bedoeld werd en geeft er dus maar in grote wanhoop een eigen slinger aan.

De zieke pauw
Zo heeft Jeroen Pauw al eens ziek te bed gelegen en was daar druk bezig met sla voor de bamie te vouwen (1). Heel logisch allemaal als je graag nieuwe gerechten uitprobeert of jezelf iedere maandag opnieuw ziek meldt. Maar iemand die zo’n bericht koud opgediend krijgt zal uit pure woede op Wilders gaan stemmen. Want het is duidelijk een geval van Vara, Linkse Uitvreters, misbruik ziektewet, zakkenvullers, reclame voor een groener slamilieu en promotie van de multibamieculti.

Hersenvervuiling
Door de gigantische stroom aan halve of hele waarheden en witte of zwarte leugens die over ons worden uitgestort is het onmogelijk om nog op rationele gronden keuzes te maken. Je probeert het wel maar krijgt bij het wikken en wegen toch een onrustig gevoel. Zo’n gevoel dat je had toen je door de groenere-energie-omlulmaffia een nieuwe stroomleverancier kreeg opgedrongen. Of toen met het omzetten van je hypotheek naar een heel erg klantvriendelijke meedenkbank. Nachtenlang lag je te sudderen en te weigeren om naar jezelf te luisteren. Je luisterde dus maar in opperste wanhoop naar de woordenbrei van de verleiders, ondertussen bluffend tegen de buitenwacht hoe razend slim en intelligent je zelf wel niet was, en liep dus geheel volgens plan in het zwaard van de vijand.

Het Buikgebeuren
Rationele beslissingen werden en worden door niemand genomen. En dat komt omdat iedereen een hele rugzak aan ervaringen en hersenspinsels meesleept die gemakshalve in je buik is geparkeerd. Dus waarom zou je dan nog moeite doen om wikkend en wegend door het leven te gaan of te trachten via het overschatte denken tot een besluit te komen. In je buik zitten je eigen ervaringen maar ook die van miljarden voorouders kant en klaar voor gebruik op je te wachten. Luister dus naar je buik en laat het denken aan paarden of politici over.

(1) Jeroen Pauw en het vouwen van sla voor de bamie

Voor gevoelige buiken:
Hör auf deinen Bauch!

Bewust kiezen

Tip voor de Verkiezingen:
Bewust Buikloos Stemmen