Gezondheid

Bevalling: Pijn is fijn

We vinden het best jammer voor al die enorme werpstations in de ziekenhuizen waarvan de organisatoren ons steeds hebben voorgehouden dat bevallen iets engs is. Er moeten ruggeprikken en keizersneden aan te pas komen en veel geschreeuw om omstanders, en natuurlijk de dader, ervan te doordringen dat ’t erg is, héél erg en ondraagbaar. De massawerpindustrie kan nu echter eindelijk eens worden afgeschaft.

Want wat hebben we nu weer ontdekt? Op de website van Cora Emens (artikel verwijderd?)  lezen we onder andere een verbazingwekkende openbaring:

Dat het ook anders kan weet ik uit eigen ervaring. Ik werd overweldigd door een orgasme toen mijn dochter geboren werd. Het meest hefstigste orgasme wat ik ooit beleefd heb. Als ik dat aan andere vrouwen vertel kijken de meesten me toch aan of ik gek geworden ben. Als een verraad bijna: hoe kan ik zoiets nou zeggen? Heel eenvoudig! Daar speelt die legendarische G-plek een rol bij. Dit is het geheim van spuitende vrouwen. Door druk op de G-plek te zetten spuit deze klier veel vocht. Het babyhoofdje schuift verschillende keren tijdens de afdaling in het geboortekanaal heen en weer over de G-plek. Door het vrijgekomen vocht glijdt de baby er makkelijker uit. Dit is de ware functie van de G-plek.

Zo, dat is andere koek!

Op de site van Orgasmicbirth wordt er nog eens wat dieper op de mogelijkheden ingegaan om van een bevalling een feestje voor jezelf te maken.
En op YouTube zeggen ze er het volgende over:

Veel plezier dus bij je volgende bevalling!