Wachtkamerlectuur

Bipsgedachten

spijkerbroek voor billengedachten

Gek eigenlijk, dat de ene kont de andere niet is. Ik bedoel, je kunt een kont zien en daar dan helemaal niks bij denken. Je had net zo goed naar een stoplicht kunnen kijken.

Zo’n kont dus die net zoveel emotie oproept als een stoeptegel tussen een milljoen anderen. Waarbij je hooguit aan een hogedrukreiniger gaat denken.

Of je ziet een kont die meer lijkt op een reet. Dat is een soort verzameling vol met vreten gepropte en bij elke stap met ontploffing dreigende blubberzakken. Die bij elkaar worden gehouden door te korte jurkjes of te strakke broeken. Met van die uitpuilende bubbels langs de randen. Ja, die roept dan weer wel emoties op en spandoeken. Met van die teksten als: Reten verboden op rokjesdag.

Maar je kunt ook een kont zien die perfect in harmony met haar omgeving ronddeind of waved of hoe moet je die soepele beweging anders noemen?

Zo lag ik een tijd geleden op een racebed in een ziekenhuis en werd door enkele pitpoesjes naar een andere onderzoekskamer gereden. Voor mij deinden de billen van de voorrijdster op een hemelse wijze en opeens wist ik waarom God de spijkerbroek had uitgevonden.

Meer Bipsgedichten

Image by Freepik

Deze bipsgeachte is nog vol in bewerking en zal straks deel uitmaken van mijn Ode aan de Volle Vrouw die in de lente van 2026 wordt verwacht.