Gezondheid

Blijven die griephebbers eeuwig ziek?


De media puilt weer uit met meldingen over wereldwijde gigantische hoeveelheden aan griephebbers. En dan niet de gewone snottergriep, die met medicijnen 7 dagen duurt en zonder dat een week. Nee, het gaat over meldingen van mensen die de Dodelijke Mexicaanse Griep hebben opgelopen. Een griep, die een broertje of zusje is van die enge ziekte die in 1918 iets van 450.000.000 doden op z’n geweten had.
Deze versie zal volgens de mensen die het wel zullen weten, 5 miljard dodelijke slachtoffers op zijn geweten krijgen. Dat is dus niet niks en om te voorkomen dat we de mensen die het wel zullen weten niet geloven worden we goed geïnformeerd.

Zo was er laatst een mooie enge film op de TV te zien over, jawel hoor, een wereldwijde pandemie, veroorzaakt door weer een broertje of zusje van het nu zo favoriete griepje. Trotse nieuwslezers verkondigen de nieuwste stand van zaken in pandemieland alsof ze de lotto gewonnen hebben. Alweer zijn er in Griekenland 4 gevallen van de verschrikkelijke toekomstige Gesel der Mensheid ontdekt. En daar heb je dus mooi niet van terug.

Er worden overuren gedraaid in de fabrieken waar het tegenvergif wordt gemaakt. Of dat vergif echt gaat helpen weet nog geen hond, maar ja, je weet nooit. Als je niets doet gaat het stemvee straks weer morren en zeiken en dan zit die Wilders weer zo triomfantelijk te lachen. Wat zou toch de reden zijn dat er wél melding van infecties wordt gemaakt en geen melding van de gevallen waarbij het Verschikelijke Virus ten onrechte de schuld kreeg? Of blijven die vermeende Mexicaanse Griephebbers eeuwig ziek?