Jankverhalen

Breaking: Sinterklaas kapt er nu echt definitief mee

“Hallo Klaasje, hoe istnou?”

“Oh, ben jij het Brein. Nou ’t is zwaar klootte. Stelletje ondankbare klojo’s in dat kudtland daar bij jullie. Eerst verklaren ze, opgehitst door ene Nietzsche, 60 jaar geleden of zo, Collega God dood, Die was daar hevig des duivels over en Hij dreigde toen om er maar weer eens een zondvloed op af te sturen. Maar dat heeft-Ie niet gedaan omdat ik vond dat dan ook mijn business naar de Filistijnen zou zijn. Dus dat hebben jullie aan mij te danken. Dan zullen ze branden zei Hij en daar hebben jullie nu dat CO2-gedoe aan te danken en tussendoor verklaarde Hij die Nietzsche ook maar dood. Ja, er wordt wat afgedankt en afverklaard in dat schijtland van jullie. Dan worden er nog wat Heilige Huizen omgedonderd, zoals mijn AOW, en als ze dan niks meer kunnen vinden komen er een stel geiten uit Nijmegen die helemaal van de ratten besnuffeld zijn door al dat zogenaamde gestudeer. De ene verklaart dat ze een paar duizend jaar geleden een stelletje sukkels een fout in de vertaling van het Scheppingsverhaal hebben gemaakt zodat Hij niks heeft geschapen maar alleen maar een beetje de rommel aan de kant had geveegd. Nou, daar is Hij dus helemaal niet over te spreken. Hij zit nu al ik weet niet hoelang op de Goddelijke Doos te broeien op een passende afstraffing. Hem kennende zal het wel weer iets met klimaat worden of weer een flinke crisis voor dat zooitje ongelovigen. En dan komen er een paar Godvergeten sufmutsen nog even met een onderzoek ook weer over een verkeerde vertaling,  ja dat begint wel op te vallen, dat Ik Godverdomme, sorry Collega, in plaats van de Goede Gever en Kindervriend een Doorgedraaide Dolle Graaier zou zijn die in plaats van het Heilige Geven, het Verderfelijke Grijpgrage in mijn handen zou hebben! Ze zijn werkelijk van de pot gerukt en dat is jouw schuld!”

“Hou es even op Klaas, hoezo mijn schuld?”

“Jij moest zo nodig met een paar stomme studentes in een verderfelijke kroeg in de Hertogstraat gaan zitten wauwelen dat ze zo interessant waren en zo enorm geleerd en zo, en daar heb je dan een van je stomme blogjes over geschreven en die op het riool geplempt. Maak me maar niks anders wijs. Jij wou bij zo’n trut in ’t broekje en misschien wel bij allebei. Ik weet ’t, ik ben ook jong geweest. De man loopt z’n snikkel achterna en zal alles en iedereen voor een kort ogenblik van zogenaamd Hemels Genoegen, tot zijn beste vriend, Mij dus, verkopen en verraden en zonodig zelfs beide. Heb je er met je door tieten en billen benevelde brein nooit bij stilgestaan dat ze een paar duizend jaar geleden beter in de vertalerij waren dan vandaag aan de dag met die geweldige lettersovertrekkerij die ze scholing of opleiding durven noemen. Als iemand geheel zelfstandig in staat is om z’n reet af te vegen krijgt-ie al een echt diploma of ze mogen zelfs een Titel dragen. Als ze dan van al dat dragen maar niet bij de enkels afbreken! Je bent dus gewoon een lul, Brein. ’t Is dat Collega God nog een zwak voor je heeft omdat je die zogenaamde Heerschers altijd zo wollig af kunt zeiken, want Collega heeft daar ook de schurft aan al zijn er vele die fan van Hem zijn, anders zouden we een passende straf voor je verzinnen. Okee, ’t Is jammer voor de kinderen maar nu kap ik er echt en helemaal definitief mee. Ik heb vanmiddag een villa gekocht in Mozambique, compleet met zwembad, iemand bij jullie moest er plotseling van af, ik heb een nieuwe zwembroek gekregen van je collega @Bus_Showfeur die een echte vriend en verdediger van mij is, een rode met een geel kruis, dus zoeken jullie het verder zelf maar lekker uit. Ik hou het voor gezien!”

“Nou, nou Klaas, ga gewoon even een weekje op vakantieoverdenk de zaak nog eens rustig en neem die lekkere grote neger, Zwarte Piet geloof ik, van je ook mee dan…”

“Nou moet je ophouden, Brein! Hierdoor onstaat al dat gedoe. Ga er maar weer lekker over roddelen en bloggeren. Voor ik ’t weet ben ik niet alleen geen Goedheiligman meer maar wordt ik in dat riool van jullie neergezet als Grijpgrage Mannenverslinder. Je bent bedankt. Ik kap er mee! De ballen!”