Geen categorie

Breinbrouwsels geeft verklaring over sorrygate

Er is veel ophef ontstaan over de mededeling van Breinbrouwsels, de Beste Blogger ter wereld die nog nooit voor het neuken is betaald en zich ook nog eens terugtrok uit de deelname aan de Dutch Bloggies 2009, over zijn sorrygezeg en bijbehorend taalgebruik. Er kwamen veel tranentrekkende reacties los van reaguurders en concubloggers. Twitter en Hyves en Geen Stijl lagen enkele uren plat vanwege rokende servers. Naast de inhoudelijke reacties van bijvoorbeeld @onaniem “leesr ens sgrijfe joenge” en @leestekenwonder “kudt schrijft u zonder “t”, waren er veel steunbetuigingen zoals die van @Anoniem “als ik zo kon schrijven werd ik kapper”.

Ook de politiek, een van de meest geliefde doelgroepen van Breinbrouwsels, was geschokt. De oppositie dwong het Kabinet om vanmorgen om 4 uur rekenschap aan het Parlement af te leggen. Geert Wilders had er geen goed woord voor over: “Het is over. Dit kabinet is vastgelopen, als een oude auto die vastzit in het mulle zand. Het piept nog een beetje, het kraakt. Iedereen kan zien dat het beestje nooit meer een meter zal rijden. De accu is leeg. Het is voorbij. Voorzitter, het zou om te lachen zijn als het niet ging om de toekomst van Nederland”.

En daar hadden ze zoals gebruikelijk weer niet van terug omdat ze vanwege een latertje niet in vorm waren. Agnes en Femke deden ook nog hun bekende duit in het zakje “Sterkste bloggers, onderkant van de blogosfeer”, dat soort dingen. Marianne sprak de wijze woorden “Bloggers worden door die reaguurders als huisdieren behandeld”. Voor de rest was er zoals gebruikelijk weinig nieuws te melden. Het Kabinet beloofde een commissie in te stellen die een onderzoek gaat doen naar het taalgebruik op het internet en er komt een nieuwe website waar bloggers weggejoriste reaguurders kunnen melden.

Om een einde te maken aan alle speculaas heeft Breinbrouwsels nu toegezegd dat, na een periode van herprioritering, hij ongeremd voort zal gaan met het promoten van zichzelf en van alles en iedereen die hem welgevallig zijn en alleen kleine en onbelangrijke zaken zal opblazen tot Brekend Nieuws. Dus dan weet u het.

Een gedachte over “Breinbrouwsels geeft verklaring over sorrygate

  • Kuijfje

    Voorlopig zit je nog tot de ellenboog in de reet van de ekutdosgijzelnemers.

Reacties zijn gesloten.