Breinbrouwsels zegt sorry

Bij het lezen van mijn stukjes begin ik me nu toch ernstig zorgen te maken. Ik zit werkelijk op een achterbakse manier, en min of meer anoniem, de mensheid en haar gedragingen te beledigen. Zelfs de zo zeer gekoesterde dromen en de sprookjes, waar mijn medemensen zo aan hechten, krijgen een ongenadige beurt.

Alleen maar omdat ik ergens gelezen heb dat de vrijheid van meningsuiting altijd en overal maar geuit moet worden. Dit verberg ik dan natuurlijk heel vaak laf en stiekem achter vreemde woordspelingen en overige lolbroekerij. Want als het als het als satire of ironie of dat soort spitsvondigheden gebracht wordt dan mag het. Of beter gezegd, dan moet het want waar is anders het internet voor?

Mijn reacties en luid applaus elders op dit net verdienen ook absoluut geen waardering. Ter enige verdediging van mijn reaguurdersgedrag kan ik hooguit aanvoeren dat de anderen veel erger waren en dat ze zijn begonnen. Maar dat ontheft mij niet van de morele plicht om zorgvuldig mijn vrijheid van meningsuiting te doseren. Vaak waren de boven ons gestelden het slachtoffer van mijn venijnige kontknijperijen. Ook aanhangers van diverse religies en overige ideologieën moesten het ontgelden.

Ik bied allen die ik door mijn geschrijf of gereaguur in diepe droefenis heb gedompeld, of gestoomde oren heb bezorgd, mijn welgemeende excuses aan en zal mijn uiterste best doen om dit in de toekomst te voorkomen. Je weet natuurlijk nooit of dit allemaal zal lukken maar ik doe, in elk geval de komende dagen, mijn best. Ik hoop dat vele medebloggers en –reaguurders mijn voorbeeld zullen volgen zodat we weer een schoon internet tegemoet kunnen zien.