Brief van Sinterklaas

Aan de bewoners van
Die flats met spielgladde toegang
te
Heumen

Sint Nicolaasga, 5 december 2017

Betr: Uw bezoekverzoek

Geachte bewoners,

Tot mijn spijt moet ik jullie mededelen dat ik geen trek heb om een van mijn Pieten de nek te laten breken op jullie spiegelgladde voetbrug.

Hals- und Beinbruch.

Sinterklaas

Hier gaat ‘t om:

Tussen het appartementsgebouw en het centrale trappenhuis zit op elke verdieping een loopbrug. Op de bovenste verdieping mist de loopbrug een dak. Er zijn natuurlijk wel leuningen, maar die zijn later achter glas weggemoffeld. De betonnen vloer wordt hierdoor nat bij regen en glad in de winter. Ik woon hier nu 1 jaar en ging vorige winter een paar keer bijna op de bek. Gelukkig ben ik een lenige ouwe vent maar mensen die wat slechter ter been zijn of enthousiaste kleintjes kunnen hier verongelukken. De woningcorporatie doet er geen zak aan. #Oosterpoortwoon in Groesbeek dus. Leuningen onbruikbaar maken door er glas voor te zetten. Hoe krijgen ze ‘t bedacht.