Jankverhalen

Brievenbussen voor truste blijken niet in orde

Er blijken in Nederland en België minstens 1 miljoen brievenbussen gebruikt te worden voor het ontgaan van belastingen en ander ongemak. Eerdere meldingen over het verhullende gebruik van brievenbussen door brievenbusonderduikers wegens geen-belasting-paradijzen bereikten een hoge kijkdichtheid in de media. Dat is de reden dat we nu dit item lanceren want dat willen we ook wel eens een keertje.

Want wat is er nu allemaal weer aan de hand? Brievenbussen worden met tientallen miljoenen misbruikt. Ze worden door onverlaten en belastingontgaanders dichtgemetseld zodat de aanslagen en dwangbevelen eenvoudig niet de geadresseerde kunnen bereiken. En om te voorkomen dat deze correspondentie op slinkse wijze in de bus bij de buren wordt gestopt door een wanhopige postbode, worden ook de bussen van de buren dichtgeplamuurd.

Ook de kaartjes die lieve kleinkinderen aan hun grootouders sturen met teksten als “truste, lieve oma, voor strakjes als je dood bent” komen niet meer aan. Diverse kinderorganisaties waaronder de Erg Jonge Socialisten en Wij Willen Weer Wat hebben al met acties gedreigd. Een van de dreigacties is dat kleinkinderen verplicht dagelijks naar hun grootouders gebracht moeten worden om persoonlijk truste te kunnen zeggen. Er komt een boycot op het sturen van kaartjes.

Door de toename van het kind-oma-verkeer zal ook de uitstoot van CO2 toenemen zodat er op korte termijn tegenacties te verwachten zijn van Groen met de Griffel. Dus als je weer eens ergens zo’n leuke brievenbus ziet, bedenk dan dat er achter die mooie klep een hoop ongerechtigheid kan zitten.