Jankverhalen

Bruidstaart Jan en Yolanthe mist de Toppers


Dat zul je altijd zien. Omdat ik geen journalist ben en niemand mij ooit iets verteld, doch een eenvoudig blogger op een zolderkamertje, moest het hele internet en verder worden afgestruind, om een leuke Topper te vinden voor op de bruidstaart. Als een donderslag bij een preek van de week ontving ik een bijpassende boodschap. En inderdaad, dit bericht deed alle religieuze en politieke onlusten in de media verstommen. De honden blaften niet meer, de files stonden nu echt stil. Het enige hoorbare was het nerveuze gehamer op toetsenborden van de computers en het protesterende miepmiepgeluid van de telefoontjes van huilende fans die elkaar trachten te troosten. Twitter kon al dat kabaal ook niet meer bijhouden en was na enkele minuten veranderd in een rokende puinhoop. Wanhopige mensen dus, die allemaal op zoek waren naar het laatste nieuws over dit drama. Zelfs mijn eigen blog, waar ik normaal de enige bezoeker ben, stond op tilt.

Burgemeesters manen de bevolking tot kalmte en de NOS komt elk half uur met meer nieuws over de verschrikkelijke ramp, die zich over ons land heeft voltrokken. Vanuit de hele wereld worden de hulpverleners teruggeroepen omdat nu het eigen land in nood is. De Verenigde Naties zal morgen speciale onderzoekers sturen om de juiste toedracht van deze tragedie te onderzoeken. Amerika dreigt zijn troepen uit Afghanistan terug te trekken vanwege de te verwachten gevoelens van walging in het eigen land. Speven Stielberg heeft al contact met mij opgenomen. Waarom weet ik ook niet.

Het moest er een keer van komen natuurlijk maar niemand had het kunnen zien aankomen. Bankiers gaven persberichten uit waarin ze de hoop uitspraken dat ze hier ook de schuld van zouden krijgen. Persoonlijk hoop ik dat de inmiddels toegezegde parlementaire enquete opheldering kan brengen. Want ik zou wel willen weten of het nog ooit goed komt. Zodat ik de mooie Toppers voor de bruidstaart van Jan en Yolanthe niet voor de kat z’n viool van het internet heb geplukt. Kijk zelf maar even.

Bron en foto’s:
Another Silly Things