Normen en Waarden

Buiszorg

Wat doen we dus als we de vijand tegenkomen, vroeg de Sergeant-Majoor Instructeur, de SMI, aan de manschappen. Zeg jij het maar soldaat Jansen.

Nou, dan schieten we hem voor zijn ballen, zetten de bajonet op de buks, rennen er joelend op af en benen hem verder uit tot op ’t bot. Kill Sir, kill!

Ja, zei de SMI, en zijn stem trilde, dat waren nog eens tijden en er biggelde een traan over zijn wang. Maar dat was vroeger mannen, toen we nog soldaten waren en streden voor Volk en Vaderland en dan postuum een lintje kregen.

Onrustig keken de manschappen elkaar aan. Dit was nou weer zo’n moment waarop de SMI normaal gesproken zou gaan vertellen over Korea en dat ie daar de spleetogen had uitgeroeid en de meiden hem overdwars hadden.

Nee mannen, vervolgde de SMI zijn les en alle aanwezigen zagen dat ie ’t er maar moeilijk mee had, wij zoeken contact met de vijand. We gaan een goed gesprek aan en vertellen dat we in vrede gekomen zijn om de democratie te brengen. Er wordt niet meer op de vijand geschoten en zeker niet ter plaatse van de knie want dat is vanwege te wildersiaans uit de geweldinstructies gehaald.

Wanhopig kneep de SMI in de lessenaar waar hij achter stond. En dan begint de vijand te lachen, het ijs is gebroken en dan kunnen we hem uitnodigen voor een kopje thee met gevulde koek. De SMI gromde getergd.

Bedenk mannen, dat we nu in de eerste plaats hulpverleners zijn die zorgen voor het vertier en vermaak van de vijand. Voor het door soldaat Jansen genoemde handwerk huren we uitzendburo’s in, zoals Blackwater, omdat onze regering niks met doden en slachtoffers en zo te maken wil hebben. Want voor je het weet zien de mensen het op de buis. Iemand nog vragen? Nee, dus.

Een rilling trok door de snor van de SMI, maar de dappere man vervolgde zijn betoog. In jullie Persoonlijke Standaard Uitrusting is daarom vanaf vandaag ook een Cliniclownpakket opgenomen dat dient om de vijand die door zijn onoordeelkundige omgang met bermbommen onherstelbaar beschadigd is geweest geworden nog enkele leuke momenten te bezorgen.

De SMI salueerde en verliet het lokaal. Door de ramen konden de manschappen zien dat hij de militaire groet bracht aan de Nederlandse vlag die in de vlaggemast wapperde waar enkele voortvarende Cliniclowns ook maar een fiets in hadden gehesen. Hadden ze bij de thuiszorg niet nog 12.000 mensen nodig, vroeg iemand.

Een gedachte over “Buiszorg

  • In verwarde ontroering vult een brok mijn keel. Ongekend patriotisme overmant mij. Ben weer trots op Nederland. Een veteraan groet u.

Reacties zijn gesloten.