Geen categorie

Crisis door foute stropdas van Balkenende

Het was ook weer geen gezicht en een beschamende vertoning op ‘de belangrijkste dag van deze eeuw. Een foute stropdas, bij de uitreiking van een belangrijk rapport, kan helemaal niet. Het is een belediging voor de smaak van de kijker die heel modebewust het spektakel meebeleeft. En een spektakel kan het wel weer genoemd worden. Uit alle hoeken en gaten werden journalisten en andere opschrijvers en gekke vragenstellers door de propagandabedrijven en de paniekindustrie opgetrommeld. Want je zou maar eens een foute stropdas of een gek hoedje missen.

Iedereen was het er over eens, dit keer was Balkenende echt te ver gegaan. Een provocerende rode stropdas, natuurlijk weer om de Partij van de Arbeid flink te jennen, sierde bij de jaarlijkse rapportuitreiking zijn overigens smetteloze witte overhemd. Hij had dus in ieder geval een smetteloos blazoen en dat werd door de rode kleur van de stropdas nog eens extra aangezet. Heel knap van zijn kleur- en kledingadviesburo van Geel & Partners.

En ondanks de beweringen van Balkenende dat hij nu dan wel deze stropdas droeg maar dat hij bedoelde de stropdas van 7 jaar geleden te dragen, kon bijna niemand zich hierin vinden. Mevrouw Hamer stond erop dat hij een andere stropdas ging halen en Femke, die ook alles van kleuren af weet, kloeg steen en been. Om haar verdriet over de stropdas van Balkenende te onderstrepen had ze vanmorgen maar een zwarte maillot aangedaan in plaats van de gebruikelijke netnylons.

Voor de draaiende camera’s van de nieuwsgieren was het een komen en gaan van experts op het gebied van mode en kleuren. Wit, zei de bekende kleurontwerper Jan met de Bouvier, wit, alles moet wit, het had een witte stropdas moeten zijn, wit, wit, wit.

Wekenlang is het thema van de dag vanaf nu dus de stropdas, de geschiedenis ervan, de net niet kunnende kleuren, beroemde stropdasdragers, het houdt voorlopig niet meer op. Oh ja, het rapport dat werd aangeboden ging over de genocide in Irak of zoiets.

2 gedachten over “Crisis door foute stropdas van Balkenende

  • Dude! Waar is het plaatje van de stropdas?? Zinloos verhaal zo.

  • Reactie van de stier op een rode lap…? 😉

Reacties zijn gesloten.