JankverhalenVolksmennerij

Dat de Griekse pensioenen gehalveerd zijn is echt geen blauwdruk voor de Nederlandse oudjes

Geen hond had het er hier in dit land over. Alleen de Telegraaf moest er wel wat van zeggen omdat ik er over had lopen fluisteren. Nee, dat met die Griekse oudjes en hun halve pensioenen is echt geen blauwdruk voor die van ons.

Griekse Schilderswijken
De Telegraaf was bij mijn weten, en ik heb redelijk goed gezocht, de enige die er gisteren toch maar wat over moest schrijven omdat ik er al eerder melding van had gemaakt (Vroeger opstaan voortaan, red.) dat de pensioenen van de Griekse oudjes maar voor de helft of zelfs helemaal niet meer betaald werden. De rest van de media, zowel die van de staat alsook die zelf de broek ophouden, waren muisstil. Zou er dan toch iemand gebeld hebben dat we hier geen Griekse toestanden willen zoals in de Schilderswijk in Den Haag?

Griekse koplampen
In Griekenland stonde ze vandaag gewoon weer netjes in de rij en keken als konijnen in de koplampen van een aanstormende auto in het beeldschermpje van de pinautomaat. Daar stond, dikgedrukt en dat dit programma mogelijk was gemaakt door de EU en met de groeten van Tante Merkel, dat ze deze maand maar 350 Euro gestort hadden gekregen maar dat ze wél deze week 120 Euro op mochten nemen. De rest in gelijke delen van maximaal 60 piek per week of per dag – dat verandert elk uur – als het er dan nog op staat. Ze moeten wel elke dag even bij de bank gaan kijken of ze aan de beurt zijn. De ene dag is het van A tot K en de rest mag de dag daarop weer wat pinnen. Maar ook dat is afhankelijk van het humeur van de bankmensen. Allemaal heel duidelijk dus en zeer geschikt voor Nederland en de rest van Europa.

Hongerspelen
Wanhopige mensen die met de hele familie moeten leven van wat er uit die onbetrouwbare pinautomaat komt zijn eerder geneigd om dan toch maar bij de EUSSR te blijven omdat daar misschien nog wat geld vandaan komt. Je maakt dus de pensioenen niet of voor een klein deeltje over en de schaapjes zijn weer als was in je handen. Angstig en tollend van de honger stemmen ze dan op alles wat de organisator van deze Hongerspelen ze adviseert. Want honger en dorst zullen uw deel zijn, wordt er dan op de televisie en in de kranten gezegd, en ook het licht gaat uit als u tegen Europa stemt. Dat kennen wij hier trouwens al jaren. Onze eigen staatslieden zijn er groot mee geworden. Zo kun je dus elke verkiezing of volksbegeren manipuleren. Bekende vorm van volksmennerij die al eeuwen succes heeft door bijvoorbeeld ergens wat te doen of te laten en dan de angstige onderdanen iets over geen blauwdruk te vertellen.