Geen categorie

De 3 Musketiers en de Palingboerin

‘De Palingboerin’ is denk ik de beste vertaling voor ‘Eel Walker’ want ‘Aalloopster’ klinkt ook voor geen meter dus wat moet je dan? Door een bevriende naambedenker werd ook nog ‘Palingfluisteresse’ voorgesteld. Toch wou ik jullie dit vreemde kunstwerk van Mark Newman, dat ik op het internet tegenkwam, niet onthouden.
Kennelijk was het de bedoeling van de kunstenaar om naar aanleiding van een hele ophef in Neerlands drukstbekeken kamer nu eens niet met een sculptuur van het bekende hondje aan de leiband van het baasje te komen maar eens een keer met wat anders. En het is gelukt, het lijkt op een hondje maar dan langer en nog gladder en het zit aan het bandje van een mooie zeeuwse deerne.
De kunstenaar speelt ook snel in op de actualiteit. Na urenlang de hoofdrolspelers van het blijspel ‘In het licht van…’ op de televisie te hebben bestudeerd kwam hij vanmorgen al met deze goedgelijkende kunstwerken tevoorschijn. Volgens kunstkenners zouden deze sculpturen de favoriete acteurs Balkenende, Bos en Rouvoet moeten voorstellen na het in ontvangst nemen van het applaus van een uitgelaten publiek.

Bron en foto’s Mark Newman en BoinBoing