Geen categorieJankverhalen

De Babyboom


De vergrijzing slaat met zorgwekkende snelheid wereldwijd om zich heen. Door het invoeren van condooms, uitzuigboten, morningafterdingen en de steeds populairder wordende coïtus interruptus komt er vandaag aan den dag nauwelijks nog een kind ter wereld.

Een dramatische ontwikkeling die zich uit in het sluiten van kinderspeelplaatsen, speelgoedfabrieken en hangjongerenhangplekken ten gunste van de bouw van bejaardenopbergtehuizen. De financiering van de zorg voor een samenleving die nagenoeg geheel uit oude mensen bestaat is niet meer op te brengen. Er zijn gewoon niet genoeg kinderen om daar krom voor te gaan liggen.

De Universiteit Wageningen, zwaar gesubsidieerd maar dan heb je ook wat, is nu gelukkig begonnen met het genetisch modificeren van de kokospalm tot een heuse babyboom. Karel Friemelaar, voorman van de Uitprobeerdagploeg, denkt dat het nog maar een kwestie van enkele weken is. We hebben, zo zegt hij, door onze inspanningen in enkele kokosnoten al larven aangetroffen dus volgens kenners zijn we op de goede weg. Elke boom zal naar verwachting een productie van 300 kant en klare baby’s per jaar opleveren. Van de bast van de kokosnoot worden bouwplaten gemaakt en van het vruchtvlees olie. Ze nemen hun eigen brandstof mee, aldus een verheugde Karel Friemelaar, die dol is, op milieudingen.

Met Pasen zal er in een landelijke actie aan vrouwen gevraagd worden om hun eieren af te staan. Alle gemeentehuizen zullen op die dag tot 23.00 uur geopend zijn om als verzamelpunt te fungeren. Rouvoet heeft al laten weten dat hij vragen in de Kamer gaat stellen omdat het geen gezicht is, al die hurkende vrouwen die een beetje eieren aan het rapen zijn. Als de Here dat had gewild, zo Rouvoet, dan had hij van de vrouw wel een legkip gemaakt. De organisatie Zaden voor Voedsel heeft zich al aangeboden om indien nodig gedroogd zaad van vrijwilligers te helpen verzenden.