Geen categorie

De Blafrelatie

Ze zijn te laf om uit elkaar te gaan en dus zou je kunnen zeggen dat het dus een lafrelatie is. Maar nee, vinden ze, ze zijn niet laf maar juist heel erg dapper want ze houden hun relatie ten koste van alles en iedereen in stand. En dus gaan ze niet scheiden zoals minder starre figuren dat doen. Bijvoorbeeld, als algemeen geaccepteert argument dat we het allemaal in stand houden vanwege de kinderen, de hond, de vriendenkring of de hypotheek.
En nee, als de kinderen groter zijn of het huis uit, ja dan is er nog alle tijd om uit elkaar te gaan. Maar de echte reden om niet uit elkaar te gaan is natuurlijk de afgunst, de jaloezie. Want stel je nu eens voor dat jouw partner een nieuw lief zou krijgen, die veel leuker is en dat ze in hun nieuwe relatie dan meer succes zouden hebben dan met jou mogelijk was.
En dat de kinderen die nieuwe partner een geweldige vooruitgang zouden vinden. Dat zou toch rampzalig zijn. Je zou knettergek van jaloezie worden en dus aan de drank raken of weer gaan roken. Dus blijven we maar bij elkaar en spelen voor de rest van ons leven maar het gelukkige stel. We nemen dan gewoon al die nukken en eigenaardigheden van de huidige partner maar voor lief. Want nu weet je tenminste wat je hebt en niet wat je krijgt.
Dus is het begrijpelijk dat de Czaren van onze Eigenbelang Partijen op dezelfde wijze redeneren en dat afgunst daar de grootste rol in speelt. Niet het welzijn van de gezinsleden, of in dit geval Het Volk, is van belang maar het eigen geluk, ook al is het allemaal maar gespeeld, is het grootste goed.
Maar we treffen dit kinderlijke en ontroerend jaloerse gedrag natuurlijk niet alleen aan bij de Partijen die volgens hun leden mogelijk iets met politiek doen. Ook de acteurs en actrices van deze toneelgezelschappen laten zich graag gijzelen door elkaar en door hun ideologische kerk. Want hoe vreselijk zou het wel niet zijn als je in al deze lafrelaties niet meespeelt en er een eind aan maakt.
Dat al die anderen wel bij NOVA zitten te leuteren en jij niet meer gevraagd wordt op die leuke feestjes. Of dat je dan nergens meer over zou kunnen twitteren en al je volgers je ontvolgen. Dus je blijft maar aanklungelen want als je in de blafrelaties niet meedoet kan het zo maar zijn dat je van de vriendenlijstjes verwijderd wordt en dus op zoek moet naar een baantje dat echt bij je capaciteiten past.