Volksmennerij

De dienstplicht moet weer ingevoerd worden maar dan anders

 

Bij de GeenStijl trof ik een tijdje terug een juweeltje van een reactie aan van reaguurder @Min-of-meer die iets opmerkelijks reaguurde:
Waarom gaan we niet voor een lottocratie? Alle parlementariërs worden gekozen door middel van loting onder elke staatsburger, iedereen die uitgeloot wordt is verplicht om parlementariër te zijn. Indien geen goede reden waarom niet, gelijk sancties. Maakt gelijk een einde aan alle politieke partijen, particratie, en carrièrepolitici.

Dobberwrakhout
Geweldig goed idee dus. Afschaffen al die omhooggevallen wrakhoutclubjes die zich Politiek Partijen noemen en er tenslotte alleen maar mee bezig zijn om elkaar leuke en vooral vette baantjes, klusjes en voorzitterspetten toe te schuiven. Ja er zijn een handvol uitzonderingen, en die kennen we allemaal, is ook niet zo moeilijk te onthouden die 4 of 5 stuks, maar daar gaat het even niet om.

Fluit- en Duitlozocratie
Waar het om gaat is dat je dus een oproep krijgt om te verschijnen in de Lunettenkazerne te Vugt voor je basisopleiding landsbestuurder. Die oproep krijg je op 1 januari van het jaar waarin je 70 wordt. Bij die leeftijd gaan we er vanuit dat je minder voor de fluit en de duit gaat en meer voor het belang van je kleinkinderen, leuke vogels, bloemetjes en bijtjes. En als je aan mooie wijven denkt doe je dat zonder aan neuken te denken maar bijvoorbeeld aan een leuk gesprek of even naar het tuincentrum. Als je er nog wel aan denkt wordt je door speciale erectiemeetapparatuur tijdens je basisopleiding afgekeurd. Tuurlijk kun je ook erecties van iets anders dan het normale krijgen maar dat betekend dat je corrupt zou kunnen zijn of chantabel door die belangengroeperingen. Moeten we allemaal niet hebben. Waarom denk je dat ze alleen maar een ouwe Paus in het Vaticaan willen hebben? Nou dan.