Volksmennerij

De dienstplicht werd afgeschaft om schapen te kunnen fokken

Ergens rond 1966 was ik dienstplichtig soldaat in het Nederlandse Leger. Nou ja, Leger is een groot woord want een leger bestaat uit minimaal 2 legerkorpsen en een legerkorps bestaat uit minimaal 2 divisies en die weer uit een paar brigades. In een echt land krijgt een leger minstens 5 legerkorpsen en boven de legers zitten dan nog de grotere legergroepen. Om even de verschillen met Legoland aan te geven.

Legokorps
Wij hebben of hadden (dat weet je hier nooit) dus 2 halve divisies. Duidelijk dus, we hebben in Nederland géén leger maar hooguit een half legerkorps met halve divisies. Ons halve legerkorps wordt het 1e Legerkorps genoemd en dat bestaat of bestond uit 2 divisies. Ze hadden het eerst 1/2e Legerkorps willen noemen maar dat kon niet. Want dat was voorbehouden aan Madurodam en het Vaticaan. Even een vergelijking met de Russen, waar Timmermans zo graag met de ogen tegen rolt; die hebben ruim 450 legergroepen met ruim 2000 legers met 840 miljoen soldaten die nooit met legopoppetjes hebben gespeeld maar toch elk op hun dooie akkertje in een voormiddag een half Legokorps opvreten. en niet gaan lopen janken over een gescheurde nagel. Daar hebben ze trouwens ook nog eigen bevelhebbers die ze bij ons in 2005 of zo hebben afgeschaft. Onze Legopeuken vallen nu onder het commando van een Milva!

Jankgas
Toen ik in dienst zat waren we nog echte kerels, net als de Russen van hierboven. We stopten tijdens een speedmars nooit om te pissen. Dat deden we gewoon door al achterwaarts rennend te lozen. Wel altijd eerst naar het eind van de kolonne want anders zeek je je maatjes in de bek. En dat werd je wel afgeleerd. Niet zoals vandaag de dag dat je ongestraft iedereen in de bek kunt zeiken. En schijten ook nog. Als er iemand een kudtbrief van zijn vriendin had gehad schopten we hem de gaskamer (oei!) in. Dat is een container waar een gasgranaat in wordt gegooid waardoor iedereen moet huilen. Dat is om een echte kerel te worden die zonder gasgranaat nooit kan huilen. Fishermen’s Friend heeft het van ons afgekeken. We zeken niet.

Stompenland
Zeikerts werden bij ons al heel snel voor de Compagnies Rechtbank gesleept, die bestond uit de Ouwdste Stomp en de wat jongere Ouwe Stompen, een hoop Semi Ouwe Stompen en de nog jongere die Sub-Semi Ouwe Stomp waren.. Als er veel Ouwe Stompen van dezelfde lichting waren kon een rechtbank wel uit 300 rechters bestaan. Naast al mijn andere taken had ik ook die van Auditeur Militair, de Openbare Aanklager van de compagnies rechtbank zeg maar.

We kwamen al als kerels het leger in maar door onze opleiding werden we nóg echter gemaakt. Dus, we huilden niet, we hadden schijt aan onze nagels, we waren uitzonderlijk goed in koperpoetsen en met de tandenborstel het zand van de schoenzolen borstelen. We zopen als een ketter en boenden na het kotsen de vloer van alle toiletten. Ook die waaromheen we niet gekotst hadden.

Zeikerts werden bij ons vaak zonder tussenkomst van de rechtbank voor een wasbak speciaal uitgenodigd. De meesten sloegen die uitnodiging af maar dat mocht de pret niet drukken. Met bed en al werd de genodigde onder de kraan gezet. Als hij geluk had wist er iemand de koude kraan te vinden.

Bekstomp
Maar nu. Nu hebben we geen dienstplicht meer. De enige echte kerels die we in dit land nog hebben zijn Marokkanen die iemand voor zijn ballen trappen omdat ie tegen het meisje loopt te zeiken dat bij Ruud zeker alle poen op was. En daar vallen dan alle nichten die zelf geen schijn van kans bij dat meisje maken vervolgens overheen terwijl die kerel zich voor een rechtbank mag verantwoorden. Bij ons had ie een lintje gehad en een krat pils in de compagniesbar. Maar ik dwaal af.

De dienstplicht werd gelijktijdig met het begin van de feminisering van ons onderwijs afgeschaft. Waarom denk je dat dit was? Om suffies te kweken die niks meer durven. Om vrije geesten te veranderen in kopieerapparaten. Om nou-nou-nou lulhannesen in allerlei 1e en 2e Kamers te kunnen zetten zonder dat iemand tegen die flapdrollen durft te zeggen dat ze eens moeten gaan werken voor d’r poen. Om stemvee te mismaken zodat ze weer zullen stemmen op de hand die hun kwelt. Om te voorkomen dat er nog echte kerels overblijven die zich niet in de zak laten schijten maar ze recht op de bek timmeren omdat ze bijvoorbeeld iets over de AOW van grootje hebben gezegd en over dat koekje en die strontluier van 24 uur. En natuurlijk werd de dienstplicht op de eerste plaats afgeschaft omdat ze bang zijn van de Compagnies Rechtbank waar straks de eis van Auditeur Militair Breinbrouwsels te horen is, die grommend minstens 40.000 m2 toiletschrobben met de tandenborstel zal eisen.