Geen categorieJankverhalen

De EU-Stervers

De neergang van culturen gaat met horten en stoten. Ze storten in, krabbelen weer wat op en storten nog verder in tot de hele cultuur weggevaagd is. Decadentie, grootheidswaanzin en slapjanusheid zijn altijd als oorzaken aan te wijzen. Wereldrijken gingen ons reeds voor. Dat gebeurde in het verleden bij de Grieken en Romijnen al en dat zal nu weer gebeuren.

Europa, de EUSSR, is het volgende wereldrijk dat aan de beurt is om volledig, desnoods met alle inzittenden weggevaagd te worden. De geschiedenis kan niet anders dan zich herhalen omdat de mens niet anders kan dan vergeten. Het leuke is echter dat de Grieken en Romeinen er weer iets mee te maken hebben en dus weer een historische rol in dit drama kunnen spelen.

Europa is gesticht omdat bestuurders en ambtenaren daar minstens 2 keer meer belastingvrij konden beuren dan in hun eigen landje. Ja, er waren nog wat andere redenen die genoemd werden. Het licht zou bijvoorbeeld uitgaan als er geen EU zou komen. Dus kwam de EU en iedereen kon lid worden. Zelfs landen die niet wisten wat een stabiliteitspact was of landen die hun torenhoge pensioentekorten of staatsschulden verdoezelden werden van harte welkom geheten.

Het zou een luilekkerland worden voor burokraten, een paradijs voor de bevolking en door de invoering van de Euro hoefden we nooit meer bij het Grenswisselkantoor in de rij te staan. Maar ja, als er in een buurt 3 gezinnen telkens maar de 30 andere mee laten eten, hun benzine voor de auto betalen, hun tuintje opnieuw aanleggen en de tuinman betalen, wekelijks een leuk bedragje overmaken op de zwitsere bankrekeningen van de buurtloverboys, is de knip snel leeg. Maar nee hoor, dat was gewoon doemdenken want zoals bekend is groeien bomen altijd tot diep in de socialistische hemel en geld kun je toch bijdrukken!

Maar net toen men zich op het hoofd zat te krabben hoe het nu verder moest met zo’n lege knip, kwam daar gelukkig de Bankencrisis om de hoek kijken. En omdat een ongeluk nooit alleen komt kregen we er gratis de Klimaatcrisis, de Groene Sinterklaascrisis, en de Patricia Paaycrisis bij. Dan kan Het Volk kiezen wie er de schuld moet krijgen. Dus nu heeft deze eens zo mooie en diverse Europeese Cultuur even wat tegenwind omdat er andere krachten zijn geweest die de westerse wereld in een economische dip hebben gebracht.

De Grote Knal komt in de loop van volgend jaar waardoor half Europa failliet zal zijn en dan volgen er nog gedurende zo’n jaar of 50 wat grotere of kleinere knalletjes. Het resultaat zal zijn dat de EU gelukkig als los zand uit elkaar valt en de 2-keer-meer-belastingvrijverdieners ook bij de steun lopen, voor zover die nog bestaat. Of de teneergang van de EU soepel gaat verlopen is nog maar de vraag. Bedenk dat het bij de Grieken en Romeinen en vooral zoals laatst bij de Fransen niet echt gladjes en zorgvuldig verliep.