Asielzoekersleed

De Ganaunezen

ganaunezen ganau
Photo by Nitish Meena on StockSnap

Nee, dat gezeur over die Ghanezen van mij is flauw. Gahnanezen leverden al heel vroeg in de geschiedenis de Gânânezen die erom bekend stonden dat ze altijd onderweg waren om andere beschavingen te vervangen. Gâânâ waren dan ook de eerste woorden die ze leerden en waar ze dan ook gehoor aan gaven zo gâuw ze konden gâân.

En dan gingen ze. In dobberbootjes trokken ze de hele wereld door waar ze als de Cro-Magnon, De Nieuwe en Intelligentste Mens, de plaatselijke suffertjes zoals de Neanderthaler gingen vervangen. Dat is maar voor een deel gelukt en daarom zie je hier en daar, maar het vaakst hier, nog van die verdwaalde holenberen rondtoetsenborden. Flarden van de oorspronkelijke bewoners, de Neanderthalers, waar wij, die rascistische holenmensen, dan vanaf stammen volgens geleerden van GroenLinks en BIJ1. Honderdduizend jaar geleden flikten de GÂnânezen het voor de eerste keer en vandaag doen ze het weer.

Je moet deze beroemde wereldreizigers, zonder wie wij nog in berenvellen rond zouden lopen, niet verwarren met de Nigerianen, die gaan ook wel de hele wereld over maar dan vanachter de laptop waarmee ze bij argeloze rascistische Neanderthalers met een slavenhouders- en oorlogsmisdadigers verleden proberen de bankrekening te vervangen met die van hun door beloftes van 500 miljoen als ze even je bankrekening mogen gebruiken om een miljard uit Nigeria te smokkelen. Die Afrikanen hebben het wel in zich om dingen te vervangen.