De gesel van het positieve denken

Elke afgestrafte moordenaar, verkrachter of kindermisbruiker kun je gewoon weer de maatschappij in sturen. Want die heeft zijn lesje na zo’n gevangenisstraf natuurlijk wel geleerd en hij zal het dus nooit meer doen. En je kunt natuurlijk niet eeuwig stil blijven staan bij dergelijke vervelende gebeurtenissen. Het leven is zo kort en iedereen heeft, ook na een ongelukje weer recht op voortzetting van een bezigheid die ze leven noemen.

In onze maatschappij worden we overspoeld met mensen die positief denken over de daders. Die met ze mee voelen en er vreselijk samen mee lijden. Die het belang van het slachtoffer van zo’n dader op een ander plan trekken. En dat mogen ze ook omdat de maatschappij gelukkig de gelegenheid biedt om meevoelerij als beroep uit te oefenen. Daar moet dan wel veel positiviteit voor gestudeerd worden van zielkundige goeroe’s uit wiens schrijfsels alleen datgene gepikt wordt dat door de roze bril past.

Zo komt het dat er dagelijks bloeddorstige krankzinnigen door beroepsmeevoelers weer de samenleving in gestuurd worden om te roven, te moorden, te verminken, te misbruiken en te verkrachten. Door de roze positiviteit van deze meevoelers wordt de hele wereld blootgesteld aan de driften van gevaarlijke waanzinnigen. En daar moet de wereld het dan maar mee doen want dat hoort, volgens de meevoelers, bij het risico van het leven.

En zo zien we de treurige berichten dat er kinderen verdwijnen en baby’s worden verminkt of gewoon doodgeslagen. We horen van waanzinnigen die op proefverlof nog even een paar verkrachtingen of moorden plegen. En we zien steeds meer dat er slachtoffers vallen omdat meevoelers van de instanties die er speciaal voor opgericht zijn om hun doelgroepen te beschermen, de alarmsignalen flink roze en zeer positief filterden.

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met deze geitenwollenroze meevoelerij. Ik eis van mijn volksvertegenwoordigers dat de wetten worden aangepast, dat de meevoeler die een dolle hond loslaat dezelfde straf oploopt als zijn beschermeling, dat de doodstraf wordt ingevoerd met de mogelijkheid van preventief ruimen. Dat, en alleen dat, zal ze leren en de wereld bevrijden van de gesel van het positieve denken.