Normen en Waarden

De gesel van het positieve denken

Elke afgestrafte moordenaar, verkrachter of kindermisbruiker kun je gewoon weer de maatschappij in sturen. Want die heeft zijn lesje na zo’n gevangenisstraf natuurlijk wel geleerd en hij zal het dus nooit meer doen. En je kunt natuurlijk niet eeuwig stil blijven staan bij dergelijke vervelende gebeurtenissen. Het leven is zo kort en iedereen heeft, ook na een ongelukje weer recht op voortzetting van een bezigheid die ze leven noemen.

In onze maatschappij worden we overspoeld met mensen die positief denken over de daders. Die met ze mee voelen en er vreselijk samen mee lijden. Die het belang van het slachtoffer van zo’n dader op een ander plan trekken. En dat mogen ze ook omdat de maatschappij gelukkig de gelegenheid biedt om meevoelerij als beroep uit te oefenen. Daar moet dan wel veel positiviteit voor gestudeerd worden van zielkundige goeroe’s uit wiens schrijfsels alleen datgene gepikt wordt dat door de roze bril past.

Zo komt het dat er dagelijks bloeddorstige krankzinnigen door beroepsmeevoelers weer de samenleving in gestuurd worden om te roven, te moorden, te verminken, te misbruiken en te verkrachten. Door de roze positiviteit van deze meevoelers wordt de hele wereld blootgesteld aan de driften van gevaarlijke waanzinnigen. En daar moet de wereld het dan maar mee doen want dat hoort, volgens de meevoelers, bij het risico van het leven.

En zo zien we de treurige berichten dat er kinderen verdwijnen en baby’s worden verminkt of gewoon doodgeslagen. We horen van waanzinnigen die op proefverlof nog even een paar verkrachtingen of moorden plegen. En we zien steeds meer dat er slachtoffers vallen omdat meevoelers van de instanties die er speciaal voor opgericht zijn om hun doelgroepen te beschermen, de alarmsignalen flink roze en zeer positief filterden.

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met deze geitenwollenroze meevoelerij. Ik eis van mijn volksvertegenwoordigers dat de wetten worden aangepast, dat de meevoeler die een dolle hond loslaat dezelfde straf oploopt als zijn beschermeling, dat de doodstraf wordt ingevoerd met de mogelijkheid van preventief ruimen. Dat, en alleen dat, zal ze leren en de wereld bevrijden van de gesel van het positieve denken.

3 gedachten over “De gesel van het positieve denken

 • Eentje vor Merlot: Blijven drinken, dat spul! Behalve dat je feiten niet kloppen en dat je niet kunt rekenen, zou je ook nog eens twee seconden kunnen nadenken over de alternatieven. O ja, echte psychopaten zijn zeer uitzonderlijk, zelfs onder tbs 'ers…

 • Topverhaal. Beloof me dat je nooit een boek gaat lezen en zeker niet over dit onderwerp!

 • Weet je wat ik nou zo raar vind?
  Overal op de wereld zullen psychiaters je vertellen, dat psychopathie (antisociale persoonlijkheiddsstoornis, APS) zo ongeveer onbehandelbaar is.
  Dat behandeling er bij deze groep eigenlijk alleen maar toe leidt, dat ze zich het psychologie/psychatriejargon eigen maken, en leren wat behandelaars van ze willen horen.
  Waardoor ze nog eens dubbel zo gevaarlijk worden.
  Want nauwelijks meer te diagnosticeren als de tikkende tijdbommen die ze zijn.
  .
  Ja; dat zal vrijwel iedere psychiater je, soms in eenvoudige en soms in onbegrijpelijke termen, vertellen.
  Totdat.
  Totdat die psychiater bij een TBS kliniek komt te werken.
  Dan draait hij als een blad aan een boom om, en verdedigt te vuur en te zwaard de "behandelresultaten" bij de psychopaat.
  .
  Bij de TBS behandeling is het volgens de TBS-psychaiters essentieel, dat de psychopaat, eventueel meervoudig moordenaar, geen probleem, met verlof moet kunnen worden gestuurd.
  Onbegeleid verlof zelfs.
  Dat is een beetje gevaarlijk, weet de psychiater zelf ook wel, maar —en nou komt het— dat wordt in zijn metier omschreven met de term "een aanvaardbaar risico".
  Aanvaardbaar risico?
  Even rekenen.
  .
  In Nederland zijn ongeveer 700 TBS-ers die met (onbegeleid) verlof mogen.
  Dat zijn alleen gedetineerden die "positief reageren op de behandeling", de rest zit vast.
  Deze groep van 700 pleegt ieder jaar tijdens die verloven, gemiddeld 3 moorden en doodslagen.
  Dat is ongeveer 1 op de 200.
  .
  Wat is het landelijk moordzuchtig gemiddelde?
  Nederland heeft 12 miljoen volwassenen, en kent ongeveer 175 moorden per jaar.
  Dat is 1 op de 68.000.
  .
  Kortom: ook met een "met succes behandelde" TBS-er heb je altijd nog 340 maal (!!) zoveel kans dat hij een zeer zwaar misdrijf pleegt.
  Tijdens de uurtjes dat hij vrij is.
  God weet wat er geberut als hij helemaal vrij is, en verrekt om nog lnager zijn medicijnen te nemen, zoals bij zoveel "geresocialiseerde" (= vrijgelaten) TBS-ers voorkomt.
  .
  En dat heet een aanvaardbaar risico?
  Misschien voor meneer de psychiater, die zijn patienten van gezicht kent en weet waar ze wonen en werken … en er zelf een heel eind bij vandaan woont!
  .
  De argumenten van de psychiaters om er toch vooral mee door te gaan, suggereren trouwens al dat zij voor hun eigen baantje knokken, en zelf ook niet erg overtuigd zijn van het nut van hun arbeid.
  Waarom zouden ze anders de waarheid proberen te verbloemen met drogredenen en cijfergegoochel?
  .
  Waarom roepen dat er "maar" 3 doden vallen bij 40.000 verloven per jaar — maar er niet bijzeggen dat het maar om ongeveer 700 personen gaat?
  Waarom retorisch roepen dat "we" toch niet moeten willen dat deze mensen hun hele leven opgesloten zitten — zonder ook maar één seconde te overwegen om dat inderdaad eens per eeferendum aan "we" te vragen … dondersgoed wetende wat de uitslag van zo'n referendum zou zijn.
  .
  Er kan na dit alles maar één conclusie zijn.
  De TBS is een cynische zorgfabriek die slechts de behandelaars dient.
  En ten koste gaat van de veiligheid en financiën van de burgerij.

Reacties zijn gesloten.