Volksmennerij

De Goede Heerser

 

Stagiaire van de Goede Heerser
Lijfwacht van De Goede Heerser die op zijn lijf wacht
Luister, zei de Heerser, in mijn Rijk doen we niet aan linxe hobbie’s dus de eerste de beste die ik hier lanterfantend, hangmattend of vergaderend aantref of die een beetje de trigger voor de zieligheidsindustrie ligt te spelen danwel zich raar of agressief tegen zijn medelotgenoten misdraagt is zwaar de lul. Zoete appelgroene broodjes worden hier niet gebakken en ik zal even laten zien dat ik ’t meen. De Heerser pakte een onderdaan die al minstens 2 dagen raar had lopen te doen bij zijn kladden, vermorzelde het hoofd met zijn gigantische kluiven en wierp achteloos het lijk in een gereedstaande afvalbak vol vreselijk bebloede wegwerpwatjes. Zo, zei hij voldaan, wil er iemand misschien nog met een spandoek gaan zwaaien of een petitie ondertekenen?
En, vervolgde de Heerser, laat ik hier geen gezeik horen over misbruik van blagen of verregaande corruptie en verstrengelingen van belangen, want mijn handelen zal voor u ondoorgrondelijk danwel vreselijk zijn. Een beetje een goddelijke toorn zal over u nederdalen. Bedenk wat er gebeurde met Sodom, Gomorra, Yab Yum. Je lost dat soort dingen verdomme zelf maar op, mijn toestemming heb je om lieden die uw kinderen belagen tot op het bot af te knagen en lui die menen dat er maar een beetje met de belangen kan worden verstrengeld van hun geslachtsdelen te ontdoen.
Vroeger, zei de Heerser met trillende stem, vroeger ging de vader van een gebroed dat zich lag te verstrengelen met een belang of dat agressief tegen haar medebewoners was of Grootgraaier dreigde te worden, met het gedrocht het woud in om het daar aan een bos waterpest vast te binden als prooi voor de tijger. De Heerser keek eens rond in zijn Rijk en dacht dat tijgers niet zo zijn ding waren maar misschien kon hij een kat nemen.
Breinbrouwsels zit de hele dag naar een bak guppies te staren en ziet daar heel veel bekenden.

4 gedachten over “De Goede Heerser

  • Wat een lief zondags verhaaltje. 🙂
    Iemand een stukje appeltaart?

  • Alleen die goddelijke toorn al, misbruik van macht en de geneugten van het leven, Sodom en Gomorra en Yab Yum van ons afnemend verdient deze heerser niets meer en minder dan Gadaffi kruipend uit het riool van zijn macht gelyncht door het door hem zo gehate gepeupel.

  • Moswolkje zat op haar mosje, en bedacht zich hoe zij de Heerser over zou kunnen halen een niet te korte vakantie te boeken naar het land van pedo's, kommaneukers en eurofiele leiders…

Reacties zijn gesloten.