Jankverhalen

De greep in de hondenstront

Ik hoor ‘t Femke al vragen. Voorzitter, hum, wat als die Breinbrouwsels bij het bij voortduring met een snelheidsoverschrijding van 3 kilometer per uur een onschuldige ekster die vlak voor zijn moordende wielen nog snel een hondenkeuteltje op eetbaars had willen onderzoeken aangereden zou hebben gehad, een onschuldig levend wezen dat gelukkig geen klein lief onschuldig kindje was, in de regen met een pakje doorweekte bammetjes in een zakje van de Lidl aan het stuur.

En ze vervolgt: Voorzitter, hum, had hij dan ook in de Kamer kunnen blijven zitten? Of zegt zijn fractieleider dan ook dat het slechts een overtreding was? Het gaat om het aanzien van alle parlementariërs, voorzitter, ik kan het niet aan de kinderen uitleggen. Die vragen voortdurend: ben jij ook zo’n crimineel, mamma, wil jij ons ook allemaal dood maken en ons uitwonen tegen een diploma en ons hondje Flappie en de kanariepiet Pietje ook?

Een paar maanden geleden is Operatie Hi Ha Hondelul door de PvdA gestart. De advertentie hiervoor stond onder meer in Trouw en Het AD maar ook in De Telegraaf. Dus iedereen heeft de oproep wel gelezen. Temeer omdat er tevens miljarden emails zijn gespamt naar mogelijke medehuilers met de boodschap: Jullie subsidie en daarmee jullie grachtenpand en leuke baantje staat op het randje van de afgrond. Nou, dat was janken natuurlijk.

Kinderen die snikkend op de bank zaten en vroegen of pappie en mammie nu echt moesten gaan werken en geen tijd meer zouden hebben om gezellig in de baas z’n tijd voor de kinderen te gaan zorgen en of ze nu moesten gaan verhuizen naar een rare buurt met allemaal brommermensen en ook nog naar een gewone school met niet netjes pratende kinderen moesten en die dachten dat de Internationale een voetbalclub uit Zierikzee was. Ja, dan onderneem je wel eens een keer wat.

Zelfs de Nederlandse Vereniging van Hondenuitlaters Zonder Poepzakjes, de NVHZP, was er op de wekelijkse vergadering waarin de nieuwe doelgroepen van de week, de nog niet volgescheten kinderspeelplaatsen, werden vastgesteld niet helemaal gerust op. Mogelijk kwam de subsidie voor hun nieuwste project Dog Shit without Borders, ten doel hebbende het tegengaan van de ongebreidelde ruimingswoede van de wel erg rechtse organisatie Hot Chicks Picking Up Dog Shit.

Een van de bestuursleden opperde dat hij wel eens belaagd was door zo’n klein rechts jongetje die hem en zijn hondje tijdens het nuttigen van hun recht op vrije stront deponering had uitgescholden. Het bestuur twijfelde, zo’n klein jongetje, nee dat was ‘t niet echt. En toen zei iemand dat hij wel eens gedoe had gehad met iemand die er niet als een klein jongetje uitzag maar meer als een gorilla, best wel eng, en die volgens hem nu iets in de politiek deed en wat schetste zijn verbazing, toevallig in de Slaapkamer zat voor die ene partij die geen partij is, je weet wel. Ja, dat was ‘t en er werd onmiddellijk een email gestuurd naar het hoofdkwartier van de Propaganda- en Media Groep van de initiatiefnemers dat men een leuk idee had.

Toen een van de andere leden nog wist te vertellen over zijn nichtje die van alles over zich heen had moeten laten gaan om maar een diploma te halen en er ook een gorilla, mogelijk dezelfde, in het spel bleek te zijn was het feest bijna compleet. Ja, het nichtje had er in die tijd vreselijk van genoten, maar daar ging het nu even niet om. Haar verkering was uitgeraakt dus was die gorilla achteraf gewoon een lul en neuken kon ie ook niet. Nee, dat waren niet de woorden van zijn nichtje want die vond die gorilla best lief. Maar daar ging het dus weer niet om, het ging er om dat die lul in de Slaapkamer zit en dus niet kon neuken. Dus toch maar een mailtje naar het Politburo gestuurd.