JankverhalenWereldoorlogen

De katvangers van de aanslag op MH17 worden voor de aanstaande Vingerfeesten aangewezen

Gelukkig is het niet meer nodig om je hoofd te breken over de vraag wie al die mensen heeft vermoord die in de MH17 zaten. De daders zijn bekend, ze staan al op een lijst en nu moet er alleen nog even overlegd worden wie ze kunnen missen.

Iedereen weet het nu. Het waren de Russen. En als het de Russen niet waren dan waren het de vrienden van de Russen in de Oekraïne. Vrienden die een Russische BUK-raket hebben gehuurd van een bevriend rakettenverhuurbedrijf in Rusland. Vrienden van de Russen die vervolgens met hun huurraket half Europa doortrokken voor een proefrit, een aanslag pleegden op een vliegtuig en toen weer half Europa doorploegden om tenslotte weer bij het verhuurbedrijf aan te komen. Dat verhuurbedrijf controleerde natuurlijk het hele ding op vermiste banden, kentekenplaten of een vossenstaart aan de antenne en misschien wel of alle verhuurde raketten braaf werden terug gegeven.

Hoe dan ook, de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, denkt dat de namen van de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17 vóór het eind van het Vingerfeest bekend zullen zijn. „Tegen het einde van het jaar, misschien begin volgend jaar zal de lijst van diegenen die we verantwoordelijk houden bevestigd zijn en dan moet er vervolging plaatsvinden.” zo lees ik in De Telegraaf  en deze besluit met “Als het aan de Australische minister ligt, komt er een internationaal tribunaal waar de daders zich moeten verantwoorden. Dat is ook gebeurd na de aanslag in 1988 op een vliegtuig van PanAm boven de Schotse plaats Lockerbie.”

Lockerbie, was dat ook niet zo’n gebeurtenis waarbij in de afhandeling hele kuddes Zwartepieten de Zwarte Piet kregen al naar gelang wie er ergens op de tijdlijn de schuld moest krijgen en Zwarte Piet moest spelen? Dan is het nu alleen nog maar wachten op iemand die uit Rusland overloopt, met een helicopter samen met Hoeheetzeookweer  en andere blondines van een Russisch strand wordt opgepikt en op de TV bij DWDD gaat zweren dat Poetin de opdracht gaf om de MH17 uit de lucht te knallen en het Grote Bombarderen kan beginnen en dan wordt het gelukkig ook hier weer eens Lente.