Sprookjes

De Klitjesfee

Er schijnt een tijdje geleden een Dag voor tegen het Genitale Verminken te zijn geweest. Dat wist ik niet. Maar ik weet bijvoorbeeld ook niet dat er een Dag voor het Wassen van Penissen was. Er zijn zoveel dagen. En minstens zoveel gekken die dat vieren.

Uitbeendagen
De mens komt dagen tekort om alle ellende in de wereld te herdenken. Elk leed zijn eigen dag want anders raak je maar door de war. Dan is het ordelijk en je herdenkt een groot of klein leed waarna je er vervolgens het hele jaar niet meer aan hoeft te denken. Dan wordt je er niet meer mee lastig gevallen. Talrijk zijn de gefronsde wenkbrauwen die je boos aankijken als jij op de Dag van de Politici het ineens gaat hebben over die zielige meisjes die door hun familie en geestelijke leiders een stuk uit hun kutje wordt gesneden omdat zoiets bij hun cultuur past of door de heersende religie wordt voorgeschreven. Nee, daar kan het vandaag niet over gaan want vandaag is het de Dag van de Kromme Bananen. Die uitgebeende mutsjes moeten maar op hun eigen dag wachten.

Toekomstherdenking
Vroeger waren er herdenkingsdagen voor gebeurtenissen die over waren. Toestanden uit de verleden tijd met altijd weer die na-oorlogse verzetsstrijders met medailles en jongens die tegen kransen aan schopten. Maar nu worden er dus ook al gebeurtenissen herdacht die nog volop bezig zijn of straks pas gaan gebeuren. Zoals 17 juli, de Dag van het Spontaan Ontplofte Vliegtuig dat tevens de Dag van de Laatste Wereldoorlog zal worden, die nu echt de laatste was en dan nooit meer omdat dit soort herdenkingen allemaal samen gevierd mogen worden.

Broertjesvellen
Die Dag tegen de Genitale Verminking helpt trouwens, net als alle andere Dagen, geen zak zolang in een groot deel van de wereld het verhaal gaat dat meisjes hun klitje onder het hoofdkussen moeten leggen zodat de Klitjesfee die dan ophaalt en daarvoor in de plaats een enorme grote lul neerlegt die gemaakt wordt van de stukken vel die bij hun broertjes van de leuter wordt gejast.