Geen categorieJankverhalen

De Kruisstorm

Als je tegenwoordig geen aanbidder bent van hamers en sikkels zul je gegarandeerd fout zijn in de komende volksopstanden. En die zijn dichterbij dan je denkt. Na een periode van ongebreidelde weg-met-ons-acties waarbij de oude normen en waarden van je voorouders door het putje gingen en het verboden werd om kruisjes te dragen of te bidden, is er nu eindelijk een streep getrokken.

Een eerste aanwijzing dat het Stemvee de hakken in het zand ging zetten werd gegeven toen een voorstel van de linksdraaiende beroepsoppositiepartijen, om het dragen van de baret van Che voor iedereen verplicht te stellen, voor oproer in het land zorgde. Ook het verpliichte ochtendgebed op scholen ‘Hamas, hamas (en dan weer iets met gas en zo)’ haalde het niet en er waren nog nooit in de geschiedenis zoveel protesterende en dus verdrietige kinderen geweest. Geen baret van ome Che, dan maar een hoofddoekje moeten ze gedacht hebben.

Sinterklaas kreeg bij de zuiderburen al het verbod opgelegd om zijn kruis te dragen en in ItaliĆ« moesten van een ‘rechtbank’ van de Europeese Unie van Socialistische Sovjet Republieken, de kruisbeelden op scholen en openbare gebouwen van de muur gerukt worden. In Nederland zullen binnenkort wel alle katholieke, protestantse en joodse religieuze uitdrukkingen en woorden uit de Dikke Van Dale verwijderd worden.

Ook Sinterklaas ligt in Nederland zwaar onder vuur en zelfs de onschuldige chocoladeletters ontkomen niet aan de aanvallen van vreemde mogendheden. Nou ja vreemd, noem het maar flankerende propaganda. Er liggen plannen van de Partij van Marianne om wegens dieronvriendelijkheid de Paashaas en de Kerstkalkoen te verbieden. Ook het slechts in een pampertje gehulde Kerstkindje gaat er uit wegens het, zonder de daartoe vereiste vergunning, blootstellen van kinderen in een onverwarmde werkomgeving.

Maar het is nu afgelopen met die aanvallen door de Sa(r)tan. Tot hier en niet verder. Dat besloot in elk geval onze goede ouwe Berlusconi en daardoor gesterkt zal het Italiaanse leger iedereen die een poot uitsteekt naar de kruisbeelden neerschieten. Nee, niet in de knietjes maar recht voor de raap. De Italiaanse Minister van Defensie verklaart de Heilige Oorlog aan iedere beeldenstormer. Kijk, daar kunnen we wat mee. De Zuiderburen zullen elke aanrander van kruisbeelden, zonder duikerspak de Schelde uit laten diepen, dus dat is dan mooi meegenomen. In Nederland zijn er 21 commissies ingesteld die in 2215 rapport zullen uitbrengen.

Een gedachte over “De Kruisstorm

  • Dat 'sinterklaas' doet mij aan een van je eerdere brouwsels denken. Dat de kerstman wint. Want straks zie je het verschil niet meer. Het kruis moet nu van zijn mijter ( ja Francky, ook zijn kruis mag niet gepubliceerd worden ). Vanwege geloofsverbanden moet 'sint' natuurlijk ook weg. Dus het wordt kerstman en klaasman. Zwarte piet kan niet meer, negerzoen niet. t enige wat nog leuk is hier, wordt ook 'politiek correct gecorrigeerd. Doe de groeten aan Sint Nicolaas, als hij terugkomt, Brouw. Jij zit t dichtst bij.

Reacties zijn gesloten.