Geen categorie

De Melkfiets

Iedereen – behalve onze natuurlijke leiders natuurlijk, Onze Feodalen, de Here hebben hun ziel z.s.m. – moet de broekriem straks tot het eerste gaatje en soms nog verder aanhalen omdat de Grote Knal er aan komt. De werklozen vallen als herfstbladeren, vanuit die mooie tijdelijke WW-regeling, de eeuwigdurende bijstand in.

Bedrijvige baasjes zijn inmiddels met nimmer aflatende inspanning en tot elke prijs het land uit of over de kling gejaagd. Omdat niemand straks nog een auto heeft en de Heilige Koe als berovingsbron afvalt dreigt ook de roverheid brodeloos te worden. De inkomstenbron van de Feodaaltjes droogt dus gelukkig op, zou je zeggen, dus dan zullen ze toch wel een keertje weggaan. Maar nee hoor, wees niet verheugd want niemand neemt de Feodaaltjes hun zakgeld en liefhebberijen af, zo zal blijken, dus van dat weggaan kun je mooi vergeten.

Want omdat straks de auto als melkkoe zal zijn gestorven omdat niemend er meer een heeft is er door onze feodalen wanhopig naar andere mogelijkheden gezocht om hun horigen toch te kunnen blijven uitzuigen. Een mogelijkheid waarbij nog steeds gebruik kon worden gemaakt van de bestaande infrastructuur zou het beste zijn. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau en het Kilometerkastje moesten toch weer op een of andere manier hergebruikt kunnen worden. Zonde om het maar allemaal weg te doen.

En de oplossing voor deze grote problemen is gevonden in het benoemen van een nieuwe Heilige Koe, De Fiets dus, die nu gereed staat om, tot bloedens toe, gemolken te worden. We zullen moeten wennen aan wat nieuwe begrippen en woorden, maar daar zijn we heel goed in. We gaan gewoon weer met een carnavalstoetertje en een spandoekje op een plein staan want dat helpt altijd.

Dus over een paar maanden weten we alles over fietsfiles, rijwielbelasting, bijtelling fiets van de zaak, provinciefietsopcenten, fiets-apk, fietsbelverbod in woonwijken, de fietsenchip en natuurlijk het rijwielweggebruikmetingskastje.

Een gedachte over “De Melkfiets

  • vergeet de fietsenstallingsheffing, het bandenkeurmerk, en de maximumsnelheid niet.

Reacties zijn gesloten.