Geen categorieJankverhalen

De Noord-Zuidlijn bestaat gelukkig niet

Allemaal geleuter en geschreeuw om niets. Mensen denken dat ze werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn zien maar dat is niet zo. Wat we hier zien zijn kunstenaars die aan een kunstwerk bezig zijn dat het silhouet lijkt te hebben van de Noord-Zuidlijn. Het lijkt er op maar het is het niet.

We kunnen dus weer rustig gaan slapen. Ook die verzakkingen en instortende gebouwen zijn niet echt. Het wordt alleen maar veroorzaakt door een op hol geslagen fantasie. Het zijn alleen maar een paar kunstenmakers die daar druk bezig zijn. En het is belastinggeld met een sausje van kunst en cultuur en dus dat mag rustig opgemaakt worden zonder dat er wat voor terugkomt. Want echte kunst is tenslotte onbetaalbaar. En nog een paar van die kreten.

Zoiets moeten ze in een dorp daar vlak in de buurt ook hebben gedacht. In Hillegom dus waar ze dat kunstzinnige niet gewend zijn. Daar zien ze dingen die er zijn, zoals tulpen, dingen die er niet zijn zien ze niet. Daar zijn die tulpenkwekers te nuchter voor. Zwaar overdreven dus, dat ze een moskee zagen want die was er volgens de wethoudende gemeentelijke bobo’s toch echt niet. Ja, met veel fantasie lijkt het er op maar dat is zinsbegoocheling. Het is slechts het silhouet van een moskee.