Volksmennerij

De Opblaasoverheid

Omdat we gewend zijn om naar toneelstukken te kijken valt het niet meer op maar we hebben geen overheid, geen leger en geen politie. Wat we wél hebben is een heleboel toneelspelersclubs die in totaal meer dan de helft van onze populatie omvat.

Komt dat zien, komt dat zien!
Hierin spelen de gevierde artiesten van die clubs, maar ook hun groupies en andere vrijwillige figuranten, hun rolletjes. De ene doet of ie volksvertegenwoordiger is en de belangen van Het Volk vertegenwoordigt, de ander speelt koning, minister, burgemeester of een andere requisietenrol. Anderen spelen weer journalist of blaatpoppetje van een van de duizenden buro’s, diensten en andere dagbestedingsprojecten die ze hebben opgetuigd.

Geldtelnudisten
De meesten echter, spelen de rol van graaier, uitzuiger, hangmatligger en oorzaak en aanjager van de leukebaantjesindustrie. Rolletjes die de toeschouwer nodig heeft om er flink tegen aan te schuimbekken waardoor de woede van Het Volk op simpele wijze wordt gekanaliseerd en de angst voor de guillotine weg kan ebben. Een soort Kleedje van de Koning dat écht niet kan en waar iedereen het dan ook over heeft waardoor de bloederige muilen van de wolven tussen de coulissen niet opvallen. Maar, als plotseling het licht aangaat, zie je allemaal lui in d’r blote reet staan die d’r geld aan ’t tellen zijn. Van de toeschouwer, uit de jassen in de garderobe, gepikt geld.

Windmolencontrole
Er is een verhaal waarin een Heerser enorme bedragen naar een afgelegen deel van zijn rijk stuurde voor nieuwe huizen, wegen en kleren voor zijn onderdanen. Dat ging zo jaren door maar zijn onderbazen in dat deel staken alle poen in de eigen zak. Geen huis, geen weg en geen broek werd er gekocht. Beetje zoals dat hier gebeurt. Op zeker moment wil de Heerser wel een kijken hoe mooi het er daarginds van zijn poen uit is komen te zien. Hij zou er wegens druk, druk, druk met de trein doorheen trekken en nergens uitstappen.

Blaaskapel
De VVD-ers plaatsten dus overal enorme voorgevels van reusachtige flatgebouwen van bordkarton, De GroenLinksers lieten 100.000 voor gratis ingehuurde crisisacteurs met vlaggetjes zwaaien gekleed in voor gratis gehuurde dure kleding, die van de zieligheidsindustrie plaatsten opblaasbare treinen, auto’s en bussen op gladgebulldozerde zandwegen die mooi zwart waren gesopt en die van de sprookjesboekenfans juichten dat het een lieve lust was en baden ondertussen om een wonder.

Uitschudder
De geschiedenis herhaalt zich hopelijk want in mijn versie laat ik de Heerser nieuwsgierig worden welk merk auto dat wel niet is, hij stapt uit en omdat ie vroeger ook blogger en reaguurder was geweest doorzag hij de zaak, liet alle koppen die er ook maar in dat hele deel van zijn rijk te vinden waren rollen, schuldig of zogenaamd onwetend, maakte niet uit en laat de lijken binnenste buiten keren om te zien of er nog poen uit rolt maar niet nadat ie eerst alle betrokkenen op humane wijze, dus met tangen en boren, messen en hakbijlen, de inloggegevens van hun geheime bankrekeningen en kluizen waar ook ter wereld heeft ontfutseld.

Koppensneller
In dit verband misschien ook leuk om te weten dat we buiten ook bordpapieren grenzen, zorginstellingen, hoge snelheidslijnen en tanks hebben en dat ik meer zie in zo’n koppensnellende Heerser dan in dat opgedrongen gedrocht dat Democratie wordt genoemd maar er totaal niets mee van doen heeft. Nou ja, hooguit de bordpapieren naam dan.


[eafl id=”7927″ name=”Baudet” text=”Baudet wil ze slopen”]