Geen categorie

De Oplospartijen

Stel een vraag aan een politicus en je krijgt altijd duidelijke antwoorden, verpakt in een wollige brei van woorden waaruit iedereen het meest gewenste antwoord kan halen. Als je vraagt of we uit Afghanistan weg gaan krijg je in elk geval het antwoord dat we uit Uruzgan weggaan dus dat is duidelijk, we gaan niet weg, maar dat vroeg je niet.

Kennelijk hanteren de ondervraagden, die aan politieke barometers moeten vertellen op wie ze dan wel gaan stemmen bij de volgende 2e Kamerverkiezingen, nu dezelfde methode. We zeggen het een en we doen lekker het ander. Zo denk je bij het bekijken van de wekelijkse polls dat het allemaal nog best goed gaat met die politieke basispartijen. Behalve die ene dan, die vroeger iets met arbeid te doen had.

Maar de partijafhankelijke en dus onlosmakelijke pluchezitters beginnen zich toch zorgen te maken en dat merk je vooral aan de even snel omhooggejaste salarissen en mogelijke ontslagvergoedingen die ze alvast voor zichzelf bedenken. Ook merk je de onrust aan het onvermogen van de heersers om besluitvaardig op te treden. Ze laten het maar een beetje hangen allemaal want binnenkort zitten ze toch in de bijstand.

Allemaal heel begrijpelijk van die hardwerkende jongens en meisjes. En vooral als ze dan nu door mij uitgenodigd worden om op de website van verkiezingen.wekelijksepeiling.nl te gaan kijken hoe hun financier er bij staat. Ja, dat is schrikken. Die ondankbare honden weten niet wat ze doen met dat stemmen op Geert.

Ook lezers die niet op het pluche zitten en dus de hele dag geen fluit uitvoeren maar toch op de een of andere manier nog iets over hebben dat uitgezogen kan worden om de hobby’s van de pluchianen te bekostigen gelieve even te kijken. Klik voor de aardigheid even in de rechter balk op ‘Uitslagen vorige week’. Ja, dat is inderdaad lachen.