Geen categorieJankverhalen

De Rattenvanger van Den Haag

Het moet toch eindelijk eens een keer afgelopen zijn. Telkens weer lezen we dat die oude ratten massaal bezig zijn om hun gebroed leeg te zuigen of zelfs op te vreten. Geen enkele maatregel die we in de afgelopen jaren hebben genomen heeft gewerkt. Ze zijn gewoon niet uit te roeien al doen we ons uiterste best.

We hebben geprobeerd om die ouwe ratten in hun stront te laten rotten in die oververzorgde en luxueuze rattenholen die we voor ze hebben gebouwd. We doen een poging om ze nog een paar jaar langer in de rattentredmolen te laten rennen zodat ze van ellende kapotgedraaid vanzelf omvallen. We beroven die ouwe rattenvrouwtjes van hun tasjes en beuken die ouwe rattenkerels flink in elkaar als ze in de rattenbus zitten te niksen. Niets helpt verdomme, ze willen gewoon niet kapot.

We hebben het geprobeerd met een combinatie van medicijnen als rattengif en in te vullen formulieren om ze knettergek te maken. Met maar één douchebeurt per jaar en één keer per eeuw hun vieze rattenhol schoonmaken moest het toch lukken! Nee dus, we worden er zo moedeloos van dat we zelfs niet meer op de PvdA willen stemmen. Allemaal de schuld van die ouwe ratten.

Maar gelukkig is daar de Redder, de Prins op het Witte Paard, de Rattenvanger van Den Haag die de zwakke plek van al die oude ratten nu heeft ontdekt. Neem ze de poen af, verlaag hun loon zodat ze zich nog meer asielzoeker voelen. Hun waardigheid hebben we ze al eerder afgenomen dus ze zullen niet meer protesteren. Door deze maatregel van de Rattenvanger sterven ze vanzelf geknakt, verguisd, berooid en als verse doch onbruikbare verworpenen uit. Mooier kunnen ze het niet maken.

Gerelateerde berichten:

Oom Dagobert betaalt jouw luizenleven
Over AOW, DSB en Plannen-B