Geen categorie

De Sluipinflatie: Van weinig naar meer


Actiegroep Food for Dresses in actie

Boven mijn hoofd tjoektjoekt er een klein treintje met een hele rits wagons. Er staat een man luidruchtig uit te leggen hoe hij een kip klaarmaakt (vóór Markx 4,99 nu voor 5,99). Achter de toonbank met zo’n witte jas aan, dus die weet het wel. Enkele hongerige mensen nemen een paar kippeblokjes (van 3,69 nu voor 5,69)  met toktoksaus (van 0,99 voor 1,89) van de schaal. Die zullen straks wel in de krant staan bij de overlijdensberichten onder salmonella en overig. Maar ja, het is gratis, dus.
Ik pak 6 tomaten (van 0,69 nu voor 1,49). Gewoon die fletsrode die bij de oosterburen waterbommen worden genoemd. De mevrouw met die enorme voorgevel, waar ik al een tijdje oplettend achteraan sluip, bukt en plet de tomaten (schade voorheen ca. 3,69 maar nu zeker 6,69) in het winkelwagentje. Nee, in dat van haar. Een prachtige dame met een sleepwagentje loopt steeds achter mij aan te sluipen. Dus pak ik de 12 jaar gerijpte entrecote (van 3,69 nu voor 8,93) en verberg de speklappen ( van 1,47 nu voor 2,75) onder een bos bosuitjes (van 0,99 nu voor 1,69).
Nu drentel ik onopvallend achter de prachtige dame aan. De voorgevelmevrouw is verdwenen. Onopvallend leg ik de 12 jaar gerijpte entrecote maar weer tussen de kippenkluiven (van 1,69 voor 3,69). De lonkende fles Selección Platino (van 4,95 nu voor 9,90) waar zowel de voorgevelmevrouw als de sleeptante niet op reageerden zet ik bij de wijnazijn (vóór het zoet 0,69 nu voor 2,69 maar wel biologisch).
De plastic zak (vorige week 0,15 nu 0,35) leg ik over de speklappen heen en het blik capucijners (vóór de verkiezingen 0,49 nu 1,09) en begin nonchalant te fluiten. Gelukkig staat de prachtigee sleepmandjesdame bij de kassa van alleen pinnen. De boezemmevrouw van de tomatenpletterij valt niet te bevredigen en pakt nóg een blikje kattenvoer ( van 1,49 nu voor 3,69).
De kassajuffrouw onderwerpt mij aan Het Verhoor. Ik schud en brom van nee, ook geen dierenplaatjes, airmiles, inlegkruisjesprobeerset en zeker niet De Bon. Dat zou een soort motie van wantrouwen zijn. Alsof je zo’n leuke meid, de enige die vandaag tegen je glimlacht of iets aardigs zegt, niet vertrouwt. Alsof je haar alleen met een condoom (72 stuks van 13,79 nu voor 23,99) zou doen.
Bij de uitgang koop ik een daklozenkrant (van 0,50 nu voor 12,95).