Gezondheid

De Terugtrekgriep

Na eeuwenlang heel succesvol te zijn geweest heeft Griepje, je weet wel van dat snotteren en rillen, gemeend er nu mee te moeten stoppen. En gelijk heeft-ie. Het beste is altijd om er op het hoogtepunt van je roem mee te kappen. Enkele bewonderaars hebben nog geprobeerd om Griepje op andere gadachten te brengen. Er werd een nieuwe naam voor bedacht en daarna nog een paar, maar het mocht niet baten. Af en toe wil hij nog wel eens in kleine kring optreden maar dat is het dan. Daar moeten we het mee doen.

En voor een beetje griep was het de laatste tijd ook niet echt leuk meer. Vroeger waarschuwden de mensen elkaar nog wel eens lachend voor je en dan hadden ze het liefdevol over Griepje. Door de enorme concurrentie van de nieuwe zeer geavanceerde produkten die er tegenwoordig in de handel zijn en die allemaal door de reclame bedachte filmnamen krijgen is er geen lol meer aan. Terwijl Griepje gewoon gratis te verkrijgen is moeten er voor die concurrerende produkten stevige prijzen betaald worden. De consument is knettergek geworden sprak Griepje ooit zijn misnoegen uit, ik dacht in de 2e Kamer of zo.

Hij kapt er dus mee, na al die tijd lief en leed met zijn vrienden, de mensheid, te hebben gedeeld. Hoe mooi waren de tijden toen hij jaren geleden, toe al zijn vrienden druk bezig waren met elkaar af te slachten, hielp met de grote schoonmaak van de mensheid, waardoor al dat geruzie wat sneller was afgelopen. Wij menen dit besluit te moeten respecteren en wensen Griepje veel sterkte toe.

Gerelateerde berichten:

Varkens zijn onze broeders