Geen categorie

De Volksbank

Banken zijn voor de gewone boeresjaak totaal overbodig. Ze zijn duur in onderhoud, ze verleiden je tot zondig gedrag met die ‘leen nu!’ reclame op de website waar je je bankbetalingen moet doen en als je een paraplu nodig hebt trekken ze je ook nog je duikerspak uit. Voor een hypotheek moet je hele familie borg staan en als je voor een persoonlijke lening komt beginnen ze hard te lachen en gooien je de deur uit. Weg met die opvreters dus.
Voor het dagelijkse betaalwerk heb je dus alleen maar een nummer nodig waar een plastic kaartje aan gekoppeld zit zodat je bij de slager kunt betalen. Want geld uit de muur halen is tegenwoordig levensgevaarlijk. De meeste mensen pinnen gerwoon wat meer bij de sigarettenboer als ze wat extra nodig hebben om de zwarte werkster te betalen.
Dus wat is nu eenvoudiger dan de banken op te heffen, ons belastinggeld terug te graaien en ze massaal failliet te laten gaan waarna we lekker gaan bankieren bij onze eigen Belastingdienst. Een rekeningnummer, het burgerservicenummer, hebben we daar allemaal al sinds de geboorte dus er verandert niks. Jan Kees de Jager zorgt voor de pinpassen en de Gemeente stort gewoon je uitkering op jouw burgerservicenummer bij de belastingdienst. Huursubsidie, zorgtoeslagen, de hele bups staat op je rekening voordat je maar met je ogen kunt knipperen.
Volautomatisch worden door de computers van de fiscus alle aangiftes voor je gedaan want ze hebben alle gegevens. Mocht er iets niet kloppen dan kun je een bezwaar maken. En als je een geld nodig hebt voor een huis leen je dat gewoon bij Jan Kees de Jager want die kent jou. Van de banken krijg je sowieso geen stuiver.
We kunnen dan ook die Nederlandse Slaapbank opheffen waar mensen zitten die, als ze niet slapen, de hele dag zitten te oefenen hoe ze het mooist kunnen zeggen dat niemand iets heeft kunnen zien aankomen.

2 gedachten over “De Volksbank

  • Is het je verzamelen in belangengroepen -al dan niet officieel- niet een menselijke eigenschap?

  • Een interessant idee. Ik weet alleen niet of ik Jan Kees vertrouw.

Reacties zijn gesloten.