Volksmennerij

De Vulpen

de vulpen

De pen is gevaarlijker dan het woord dat recht uit de ziel komt. Kijk naar de krabbels van Rutte waar de NEE-stemmers mee het bos in worden gestuurd. Goed doorwrocht proza met een missie.

Toverspreuk
Kijk naar de ambtelijke en volledig gejuridiseerde plempsels van overheden en zelfs telefoonboeren waarin elk ontsnappingluikje voor jou wordt dichtgelijmd maar dat van hullie tevoorschijn komt als je de toverspreuk kent. Kijk naar al die boeken die door de goden zijn geschreven en waar ze nog steeds de mens tuureluurs mee maken. Dat zijn trouwens hele goeie met goed doordachte zinnen. Maar ja, daar hadden ze dan ook een paar miljard jaar de tijd voor. Kijk naar die leuke schrijfsels van Marx & Co of hun voorvaderen die de mens veel hebben opgeleverd. Het gesproken woord speelt buiten, het geschrevene zit binnen, aan een buro.

Hersentjesvulling
Het gesproken woord wordt nauwelijks onthouden. Alleen de kern van de gesproken boodschap kan blijven hangen.
De woorden van de pen echter worden telkens opnieuw gelezen. Er wordt aan gerefereerd, naar verwezen. De pen kan daarom bij velen de hersentjes vullen met rare gedachten. De Vulpen dus.

Fenixx