JankverhalenVolksvermaak

De welgevallige peilingen van de RoofEUnie

De Telegraaf verteld ons dat Maurice de Hond uit zijn peiling opmaakt dat een meerderheid van de Nederlanders hoopt op een Nee tegen Brexit. Dat kan. Er zijn volgens peilingen en statistieken altijd al rare mensen in Nederland geweest.

Over en uit
Maar wat opmerkelijk is in deze peilingen, betreft de uitslag van de PVV-stemmers. Daar hoopt een overgrote meerderheid van 77% dat er vóór uittreding wordt gestemd. Dus 23% van de PVV-stemmers zijn tegen een Brexit of maakt het geen bal uit. Dat kan ook, maar dan zijn het geen echte PVV-stemmers want die stemmen op de boodschap van Geert. En Geert kiest voor Nederland, wil uit de EU en de Euro, baas zijn over de eigen grenzen en blijven wie we zijn. En dat kan niet als we in de EU blijven. Geert wil er dus net zoals de Britten gewoon over en uit.

Handenwringmevrouwen
Nu kun je bij het aanmelden als peiler vertellen dat je op de PVV stemt maar je kunt van alles invullen. Niemand die ’t controleerd. Dus om de PVV en de Hond een beetje te zieken vul je als zwaar D66-verslaafde geheel bezijden de waarheid PVV in om vervolgens bij het echte werk op Alexander te stemmen, zodat je lekker in de EU mag blijven. Een beetje zoals kleine lolbroekjes- en jurkjes dat vroeger deden om de handenwringende mevrouwen van de Kindertelefoon helemaal gek te maken.

Kindertelefoon
Complete schoolklassen stonden er dan in en rond de telefooncel hun lachen in te houden als hun woordvoerder de vrijwilligster van de Kindertelefoon voor de gek stond te houden. Dat ze 10 tot wel 20 keer per nacht door ooms en tantes daar onder ergens betast werd en dat het vaak pijn deed omdat er hele gereedschapskisten ingestopt werden. Dat werk dus. En nu bevangt mij het vreemde gevoel dat deze peilachtigen en hun opperhoofd Tellende Hond vroeger ook vaak de Kindertelefoon gebeld hebben.