Geen categorie

De Zlatàpotl

Feestvierende Dindiaantjes die net gehoord hebben dat ze ook lid van de EU worden.
De Zlatàpotl kwamen van ver over het grote water met grote kano’s die werden gestuwd door witte wolken. Later wisten de Dindiaantjes te vertellen dat die Zlatàpotl door hun eigen volk waren verbannen omdat het levensgevaarlijke maniakken waren. Veroordeelde moordenaars en andere pedofielen bijvoorbeeld werden wegens gebrek aan valbijlslijpers en brandstapelbouwers – die een atv-dag hadden – dan maar ter beschikking van de schout en de schepenen gesteld. Ja en het waren er nogal wat dus weg, de grens over, de woelige baren, de Dindiaantjes rekenen er wel mee af.
Zo geschiedde het dat de Dindiaantjes allemaal werden vermoord of door penetratie van enge ziektes werden voorzien. De geroofde hoofdtooien waren goud waard. Iedere zonnekoning, elke baron, iedere winkelier in het thuisland van de Zlatàpotl investeerden dus als gekken in de nieuwe handel. Ook scalpen, om er snuif- of pijptabak in te doenen de klapboem en andere pijpwerken waren erg populair. Business was booming en zelfs de slaven kregen een zorgverzekering en konden geld voor een huis lenen dat ze niet terug hoefden te betalen als het eens wat minder ging.
Toen de Dindiaantjes bijna allemaal opgevreten waren en er alleen nog maar een paar in een oorlogsmuseum zaten trokken de Zlatàpotl die inmiddels door al die inteelt gigantisch in aantal gegroeid waren verder de wijde wereld in. En ze roofden en ze moordden en ze namen de oorspronkelijke Dindiaantjes ook daar weer hun scalp en hun hoofdtooi en hun olie af dat het een lieve lust was. En de Zlatàpotl verkochten de hele bups voor veel schelpjes en kraaltjes of toxic assets aan de nazaten van de schouten en de schepenen en dat volk dat hun voorouderlijke Zlatàpotls naar die oorspronkelijke Dindiaantjes hadden gestuurd wegens die atv-dag.
En er was maar één klein meisje dat het allemaal in de gaten had en waarschuwend met een hoofdtooi van de Dindiaantjes ergens in een ver land met een stoute jurk aan ging staan te zingen en daarom door de Vrienden van de Zlatàpotl werd weggesoyouthinkt. Ze werd lijsttrekster van GroenLinks en trouwde met Tofik Dibi en ze leefde nog lang en gelukkig terwijl Jolande Sap op hun kinderen ging passen.

Het kleine meisje toen ze weg werd gesoyouthinkt met waarschuwende blik