Volksmennerij

Demonstraties doen pijn aan de ogen van de Poederpruikjes

Het Bayerische Verwaltungsgericht heeft demonstraties in hoor- en zichtafstand van Schloss Elmau verboden en een lagere rechtbank stond maar 50 stuks met vlaggetjes wuivende demonstranten toe.

Gevoelige Poederpruiken
De G7 is een soort vergadering van de hoogst denkbare Poederpruiken, die met glitters, voorgekookte tranen en met een oproepbare brok in de keel. Die gaan dan vergaderen over hoe ze de buit nog beter onder elkaar gaan verdelen, hoe ze nog efficiĆ«nter die lui, die overal met de pet in de hand langs de wegen onderdanig staan te wapperen met vlaggetjes, terwijl zij daar langs scheuren in hun Maserati, nog beter kunnen melken. Maar, je gelooft het niet, de Poederpruiken hebben ook gevoel. Ze gaan over hun nek bij het aanschouwen van ongewassen spandoekendragers of bij het horen van slecht gedirigeerde spreekkoren. Maar ze worden ook ontroerd door massa’s die op een viaduct staan te wenen terwijl er een stoet lijkkisten onderdoor stroomt.

Posterland
Daarom mogen er maar 50 goed gewassen en mooi aangeklede exemplaren van demense op flinke afstand als decor dienen en worden de plekken van waaruit mogelijk brutale blikken geworpen zouden kunnen worden afgedekt met posters met vrolijk grazende schapen in koperdiepdruk. Vanzelfsprekend zijn het horizonvullende posters met afmetingen tot wel 100 meter hoog en 25 kilometer lang die de troosteloze straten met bedelende dingessen aan het gevoelige zicht onttrekken.

Guillotinegeblaat
Uit luidsprekers klink aanvullend het zachte geblaat van de schapen, het dartelgeluid der lammeren en hier en daar het geluid van die koebel uit die chocoreclame. Kwinkslagende Poederpruiken plagen elkaar door te vertellen dat die koeiebel eigenlijk het geluid is van naderende kolonnes rammelende valbijlen. Ja, een beetje kinky, dat vinden ze wel wat.

 

Hier stond een foto die ik maar verwijderd heb omdat er kutfotografen zijn die kutadvokaten opdracht geven het hele internet af te struinen om je te beroven.