Geen categorieJankverhalen

Deurdouwers


“Nu moet u eens even goed naar mij luisteren!” , hadden ze graag op die belerende toon tegen u willen zeggen, maar ze doen ’t niet. Want dan krijgen ze al helemaal de deur tegen hun klep. En ze weten dat, want ze kennen alle gevaren en trucjes om ze van de deur te houden. Dus staan ze opeens voor uw deur, met onschuldige stralende alwetende hunkerende ogen. Je had gewaarschuwd kunnen zijn. De natuur om je heen valt stil, de honden blaffen ineens niet meer. En dan komen ze in hordes je straat in, schoongewassen en kennelijk onbevlekt.

Het enige goede wapen tegen Jehova’s en andere meningopdringers was ooit een goed geslepen stalen hoeklijn die op de onderkant van de deur werd gemonteerd. Die ging dwars door de onwillige schoen van de onverlaat die zijn of haar poot tussen de deur wou zetten. Na hun herbewapening met schoenen met stalen neuzen en zolen kwamen ze echter enthousiast weer terug. Met nieuwe energie gaan ze de mensheid te lijf want ze hebben zo allejezus veel gelijk. Ze brengen het Woord van de Here, vandaar.

Het zijn netjes in het pak of in de lange jurk gestoken colporteurs voor boeken en meningen. Als ze dan nog boeken zouden verkopen waar iedereen op zit te wachten zoals “Dubbel- en eigesfluiters zijn in ons midden”, “Kinderen voor Priesters”, “Laat de kinderen tot mij komen”, “Voor het zingen de Kerk uit” of “De Ware Vijand: Gummi”, ja, dan hadden ze meer kans op een kopje koffie met een willig oor.

Is er onder ons een held (m/v), die een keer uitnodigend de deur open doet en de Heilige Glimlach beantwoort met de vraag “Neuken?”

Een gedachte over “Deurdouwers

  • Ze doen me denken aan de linkse rukkers,die krijgen ook zo een fanatieke blik in hun oogjes,blijven ook terugkomen,overtuigd van hun gelijk.

Reacties zijn gesloten.