Geen categorieJankverhalen

Deurwijzers protest

Zeg meneer, nu hoor ik toch dat u uw buurman de deur hebt gewezen omdat hij uw dochter heeft uitgelegd dat het heel cool is om ’s avonds stiekem door het kelderraam te kruipen en ondanks uw verbod naar het fietsenhok van de kroeg te gaan terwijl die goede buurman haar daar naartoe bracht en haar tussendoor nog even uitlegde dat haar vrijheid slechts genoten kan worden door u te ontzetten uit uw vaderschap bij gelijktijdige overname van al uw spaargeld, duivenhokken en Opel Escort.

Onbegrijpelijk dat u de brave man de deur wijst. Zo’n kind heeft het recht om de macht in uw gezin te grijpen. U, die maar een beetje de kinderen straft omdat ze dat dictatorgedoe van U niet meer pikken en zelf wel weten wat goed voor het gezin allemaal met z’n allen is. U, die uw kinderen verbiedt om ’s nachts bij nacht en ontij over de straat te zwerven terwijl ze toch al respectabel drie, zeven en in geval van uw dochter twaalf zijn.
Ik deel u hierbij even mede dat niet alleen ik maar al mijn buren in de wijk hier 12 dorpen verderop wel heel erg ontstemt zijn over de door u gepleegde deurwijzing van de onderhavige buurman en dat u binnenkort van ons een ferme brief desbetreffend tegemoet kunt zien.