Vrouwenleed

Doofpot

Ik nam nog een slokje van mijn Cola Light en keek naar het meisje dat ademloos naar mijn diepe donkerbruine stem luisterde en ondertussen dromerig naar buiten keek. Ze was volledig door mij betoverd.

…en eigenlijk ben ik ook bevelhebber der landstrijdkrachten, zei ik, ze hebben me gevraagd toen ze er met de Legopoppetjes in Suriname niet meer uitkwamen. En ik ben Ridder in de Orde van de Verse Leeuw omdat ik vier jaar geleden In Appingedam het Wereldkampioenschap WC-gooien heb gewonnen. Ja, dat waren nog eens tijden. De kranten stonden de hele dag vol over mijn heldendaden en je kent mij natuurlijk van Pauw en Witteman waar ik altijd inval voor Frans Timmermans en ik ben de beste vriend van Mark Rutte en daarom Senior Stone Searcher in zijn kabinet. Dus als je wil kan ik je wel eens aan hem voorstellen…

Het meisje knikte en nam nog een slokje van haar drankje. Breezer dacht ik te zien en ik fleurde nog meer op. Hadden ze hier ook een fietsenhok? Ruim een uur was ik nu bezig met mijn versiertoer die zelfs een etalagepop tot grommen zou moeten brengen. Nonchalant gooide ik de sleutelbos van mijn Opel Astra op de bar. Dit moest het moment zijn waarop zij zich kreunend en smachtend in mijn armen zou werpen.

Ze keek mij aan. Ik ben, zei het meisje, nu hardstikke doof en vanaf vandaag volbloed pot en ze rende de deur uit.

Och, dacht ik, kan gebeuren ik had toch al de indruk dat het mijn type niet was en zoveel doofpotten zijn er niet.