JankverhalenNormen en Waarden

Duivelse demonen

Vroeger waren de mensen bang voor jurkachtige heksengewaden in het donker, keken de kinderen jankend onder hun bed of er geen eerwaarde onder lag en liepen de bruidjes van de dag met hangende schoudertjes en doorgelopen mascara zich schuldig te voelen over hun ontmaagding tijdens de lessen over La Perfecta Casada in de pastorie.
Mensen stapten uit hun klompen en knielden neer als ze een van de Zonen van God waar dan ook tegenkwamen. Kinderen moesten van hun ouders met bloedende harten misdienaartje worden en de hele familie keek grijs van ingehouden pijn als dit trots op verjaardagen werd verteld.
Terwijl hun rechtmatige bevruchter op het land aan het werk was kregen de perfecte gehuwde vrouwen thuis opfriscursussen over ontvangenissen van heiligen in jurken met vaak zo’n koord om de buik voor wat bondage- en geseltechnieken.
En dat mocht want er kon niks gebeuren omdat ze een jurk aan hadden en iedereen bang was dat er bij tegengas een of meer kleintjes uit de familie geroepen werden om naar het semenarie te gaan om daar industrieel verkracht, gecastreerd, vermoord of verkocht te worden.